SEGRE

POLÍTICA CORRUPCIÓ

Rodrigo Rato demana perdó poc abans d'entrar a la presó

Condemnat a quatre anys i mig per l’ús de les targetes ‘black’

Moment en què Rodrigo Rato es dirigeix a la presó.

Moment en què Rodrigo Rato es dirigeix a la presó.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exvicepresident del Govern Rodrigo Rato va ingressar ahir a la presó madrilenya de Soto del Real per complir quatre anys i mig de presó per l’ús de targetes opaques de Caja Madrid, després de demanar perdó “a la societat i a les persones que s’hagin pogut sentir decebudes o afectades”. Amb un “no tinc cap pressa”, l’exministre, que va fer la seua aparició a tocar de les 13.00 hores, saludava els mitjans congregats, davant dels quals va voler agrair públicament, en el seu nom i el de la seua família, el suport rebut des que fa tres setmanes el Tribunal Suprem va confirmar la seua pena.

Segons van informar fonts pròximes al seu entorn, l’exdirector gerent del Fons Monetari Internacional (FMI) ha escollit Soto del Real per afavorir futurs desplaçaments a la seu de l’Audiència Nacional a San Fernando de Henares, on el 26 de novembre comencen les vistes per la sortida a borsa de Bankia. Previst, almenys, fins al juny del 2019 i programat en setanta-nou sessions, durant el judici la Fiscalia Anticorrupció sol·licitarà cinc anys de presó per a ell per presumpta estafa a inversors.

D’altra banda, la magistrada del Tribunal Suprem Ana Ferrer ha acordat el sobreseïment provisional i l’arxivament de la causa oberta a la senadora del Partit Popular i exalcaldessa de Cartagena Pilar Barreiro, en el marc de la causa Púnica.

tracking