SEGRE

BANCA POLÈMICA

CaixaBank i Sabadell no aprovisionen fons per tornar l'impost de les hipoteques

Defensen que han complert la normativa i confien que no hi haurà retroactivitat || Adverteixen que serà el consumidor el que pagui el cost del gravamen si el Tribunal Suprem l’imputa als bancs

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ahir, a València.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ahir, a València.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CaixaBank no ha efectuat cap provisió de fons per fer front a les possibles conseqüències del dictamen final del Tribunal Suprem sobre qui ha de pagar l’impost sobre actes jurídics documentats que s’abona a la constitució dels préstecs hipotecaris. Així ho va anunciar el conseller delegat de l’entitat, Gonzalo Gortázar, que va insistir que els bancs han estat “complint una norma” en vigor des de feia vint-i-tres anys. “No té sentit penalitzar-nos per aquesta raó, no hem de patir un impacte econòmic”, va assenyalar. Així, va posar èmfasi en el fet que CaixaBank ha actuat de forma “correcta” i “sense mala fe”. Gortázar va insistir que l’entitat respecta “profundament” les decisions judicials, malgrat que va afegir que “adaptarà la seua pràctica al mercat hipotecari al que decideixi el Tribunal Suprem” el pròxim 5 de novembre.

En aquesta mateixa línia, el conseller delegat del Banc Sabadell va manifestar que és “lògic” que els bancs repercuteixin en els clients l’impacte que pot tenir la resolució del Tribunal Suprem si finalment sentencia que és la banca la que s’ha de fer càrrec de l’impost sobre actes jurídics documentats. Així mateix, va dir que seria “natural” que la decisió de l’alt tribunal no tingués efectes retroactius amb l’objecte de “preservar la seguretat jurídica”. Per la seua banda, el president de l’entitat, Josep Oliu, va manifestar que la decisió de la secció segona de la Sala Contenciosa-Administrativa d’imputar a la banca el pagament d’aquest gravamen és un assumpte “especialment greu”.

El president del Sabadell diu que la sentència del TS va ser “afortunadament” suspesa immediatament

En aquest sentit, es va felicitar perquè, “afortunadament”, la resolució es va suspendre immediatament, i va esperar que l’escrit sigui “reconsiderat” al ple de la sala.

Sense tenir en compte els extraordinaris, el benefici net a tipus de canvi constant s’hauria situat en 647,2 milions, un 14,7 per cent més que el 2017.

tracking