SEGRE

PANORAMA

Torra i Puigdemont reclamen “mediació internacional”

En un article conjunt a la revista ‘Newsweek’ || Afirmen que “el rei no pot ser mediador pel seu biaix amb Catalunya”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, i Carles Puigdemont van demanar “mediació internacional” en un article conjunt a la revista nord-americana Newsweek. Al text, diuen que la “pressió política i mediàtica” que exerceixen PP i Cs “és difícil de resistir sense el suport i la mediació de la Unió Europea”. També denuncien que, després de la reacció de Brussel·les sobre les càrregues policials de l’1-O, “sembla” que la UE accepta “l’ús de la força i la repressió” com a “eina legítima”. Pel que fa a la justícia espanyola, diuen que “no té estàndards europeus” i que els líders independentistes només han pogut veure “com funciona una justícia independent” amb els processos d’extradició a Bèlgica o Alemanya.

Segons els dos líders, ha de ser la comunitat internacional l’àrbitre del conflicte i no Felip VI, que és “massa esbiaixat contra Catalunya”. Per a ells, “una solució basada en els principis de la democràcia i l’autodeterminació sempre seria més acceptable que un mer acord sobre un problema polític amb l’ús de la força”. També desmenteixen que la societat catalana estigui dividida i afirmen que el 80 per cent de la població vol fer un referèndum.

La Crida es presenta avui a Manresa amb 10.000 fundadors? La Crida ja compta amb 10.000 persones fundadores. El moviment que impulsen Carles Puigdemont, Quim Torra i Jordi Sànchez celebra la convenció fundacional avui a la tarda a la capital del Bages i presentarà una ponència política, coordinada pel president del grup de JxCat, que reivindica el mandat de l’1-O i, alhora, proposa una mobilització permanent que obligui l’Estat a acceptar un referèndum acordat, tal com va avançar Vilaweb. La ponència organitzativa reafirma que les adhesions a aquesta nova formació han de ser individuals. A partir d’avui, els fundadors podran reparar els textos de les ponències en un debat participatiu i telemàtic que culminarà en el congrés constituent que tindrà lloc durant la segona quinzena del mes de gener.

tracking