SEGRE

PANORAMA

Cs titlla Sánchez d'“advocat de separatistes”

Arrimadas i Rivera van presidir un acte a Reus on van carregar contra Catalunya, l’aniversari de la DUI i el paper de Podem i el Govern central amb la Generalitat

Rivera veu

Rivera veu "impresentable" que Sánchez faci de "advocat" dels "separatistes"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, va afirmar ahir des de Reus que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, “s’ha posat com a jutge i advocat defensor dels que volen liquidar l’Estat”. D’altra banda, la líder dels taronges a Catalunya, Inés Arrimadas, va acusar Podem de “ser la comparsa del separatisme” i de donar-los suport quan necessiten ajuda, amb referència a la proposta del seu partit sobre les llistes d’espera que, segons el seu parer, van bloquejar els comuns. Aquestes declaracions les van fer en l’acte Per la llibertat i la democràcia organitzat ahir per Cs a Reus.

Rivera va criticar que Sánchez al maig afirmés que “el procés sobiranista suposava un delicte de rebel·lió”, però que aquesta setmana ho qüestionés des del Congrés dels Diputats: “Per què avui el senyor Sánchez, sent president d’un Executiu, s’atreveix a pujar a la tribuna d’un Congrés i intentar interferir en la tasca dels fiscals i els jutges?”. Va afegir que

ha fet “el pacte de la presó” per negociar els pressupostos amb els partits independentistes a canvi d’indults. Arrimadas, per la seua part, va recordar que ahir es complia un any de la DUI (declaració unilateral d’independència), “un any de la infàmia, del cop a la democràcia que van cometre els partits separatistes”.

“Fa un any vam estar a les mans despòtiques del separatisme al Parlament de Catalunya”, va recordar Arrimadas, que va acusar els partits independentistes de no tenir respecte per la democràcia i d’ignorar la meitat de la societat catalana. També els va acusar de fer anys que preparen el terreny, silenciant “la meitat de Catalunya i construint xiringuitos”, declaració després de la qual va afegir que “s’han carregat la legitimitat i credibilitat de les institucions catalanes”. També va recordar la manifestació unionista del 8 d’octubre del 2017: “Aquell dia es va donar una lliçó al món, vam dir alt i clar que això era un problema entre catalans.”

tracking