SEGRE

Artadi diu que el Consell per la República és privat i interactuarà amb el Govern

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, i el conseller de l'Interior, Miquel Buch, durant la reunió del Govern.

Artadi diu que el Consell per la República és privat i interactuarà amb el GovernEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha recalcat aquest dimarts que el Consell per la República és un ens "privat" que funciona "a part" de la Generalitat, però que interactuarà amb aquesta institució, i creu que a més contribuirà a la unitat de la sobirania. Així s’ha expressat Artadi en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, prèvia a la presentació aquesta tarda del Consell per la República, l’òrgan dissenyat per l’expresident català Carles Puigdemont i l’exconseller Toni Comín, ambdós a Bèlgica.

Artadi ha recalcat que es tracta d’un organisme "a part" de l’administració catalana i una "entitat de dret privat" -sense més detalls sobre la seua configuració jurídica-, que per tant té "finançament privat".

La consellera ha justificat que es presenti avui una entitat privada a les 19 hores al Salón Sant Jordi de la Generalitat, on se celebren els actes més solemnes, pel "reconeixement" de l’executiu de Quim Torra cap a Puigdemont i que consideren com "el Govern a l’exili", amb referència a l’anterior govern català, encara que d’aquest gabinet només tres membres estan a Bèlgica, a part de Puigdemont: Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret, que és delegada del Govern a Brussel·les. A més, ha remarcat que aquest Consell tindrà "interacció" amb el govern català malgrat que sigui un òrgan privat, sense que entri en el "dia a dia" de la gestió de l’executiu català. També jugarà un "rol important en l’articulació del moviment independentista", per la qual cosa "ajudarà" a una millor col·laboració entre les forces sobiranistes, ha apuntat la portaveu. "Estem millor ara que fa un temps i tinc confiança en què hi haurà unitat", ha afirmat Artadi sobre els conflictes que han tingut JxCat i ERC.

Quant als recels de la CUP a aquest Consell, que Artadi ha aclarit que és "per" i no "de" la república, la consellera ha demanat als antisistema que esperin a veure "com camina" el projecte abans de valorar-lo i ha assegurat que la voluntat és que sigui un òrgan "efectiu".

tracking