SEGRE

CATALUNYA NARCOTRÀFIC

Més de mig centenar de detinguts en una operació contra els narcopisos a Barcelona

Un total de 700 mossos d’esquadra i 150 agents de la Guàrdia Urbana van participar en el desplegament || El resultat van ser 55 arrestats, la majoria dominicans, i 40 edificis escorcollats al Raval

Imatge d’agents dels Mossos d’Esquadra amb detinguts, ahir al barri del Raval, a Barcelona.

Imatge d’agents dels Mossos d’Esquadra amb detinguts, ahir al barri del Raval, a Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 700 agents dels Mossos d’Esquadra i 150 de la Guàrdia Urbana van detenir ahir 55 persones i van escorcollar 40 edificis en el cop policial més important contra els narcopisos al districte de Ciutat Vella de Barcelona, després de més de dos anys d’investigació a una de les principals xarxes de distribució de drogues a la capital catalana. Uns quaranta magistrats de l’administració de justícia també van intervenir en els registres, a part d’agents en helicòpter.

En l’operatiu, dirigit pel titular del jutjat d’instrucció número 27 de Barcelona, els agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra tenen una causa que mantenen secreta pels delictes contra la salut pública i organització criminal. Bona part dels 55 detinguts són dominicans. Durant el desplegament, també hi va haver entrades a Poble Sec, Nou Barris i altres punts de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i no només en els dos punts centrals de l’operació: la Rambla del Raval amb el carrer Hospital i el carrer Parlament amb la ronda de Sant Pau. Els agents van portar els detinguts caminant fins a aquests dos punts i des d’allà els van traslladar a comissaria. Com a mínim, hi va haver escorcolls en dos pisos del carrer de la Cera, al carrer Robadors i al número 7 del carrer San Clemente. Els registres van afectar els narcopisos, però també els domicilis del barri Gòtic i altres punts del barri del Raval. En concret, segons les fonts policials, es van fer 40 entrades, 27 en dos pisos on es venia droga i la resta, als domicilis dels diferents investigats.

Els agents de la Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos portaven més de dos anys en la investigació

La investigació és fruit d’un treball intensiu de dos anys en aquest districte, on els traficants ocupen pisos buits i els converteixen en punts de venda de droga. La intendenta dels Mossos i subcap de la DIC, Marta Fernández, va dir que l’objectiu és “lluitar contra el tràfic de drogues i els narcopisos, una prioritat del cos”.

Colau i Buch alaben “el cop dur” contra el narcotràfic En declaracions als periodistes, el conseller d’Interior, Miquel Buch, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, van destacar la importància d’aquesta operació i van subratllar que amb aquest operatiu es demostra que no hi haurà “impunitat” contra el tràfic de drogues a la ciutat de Barcelona. La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, confia que aquest operatiu tingui un “impacte positiu” pels veïns, afectats per la delinqüència al barri. Per la seua part, el líder del PP a Barcelona, Alberto Fernández, va reclamar “fermesa 10” contra la delinqüència i els narcopisos després de l’operatiu. La candidata del PDeCAT a l’alcaldia de la capital, Neus Munté, va advertir que “l’èxit de l’acció policial per fer front a la inseguretat i l’incivisme exigeix un govern municipal sense complexos”.

tracking