SEGRE
Pedro Sánchez, aquest dimecres al Congrés dels Diputats.

Sánchez no aclareix si indultarà presos del procésEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha evitat aclarir si el seu Govern té previst indultar algun dels presos del "procés", en resposta a preguntes del líder de Ciutadans, Albert Rivera. Fins a dos vegades Rivera ha preguntat al cap de l’Executiu durant la sessió de control si "es pot comprometre que mai no farà ús de l’indult" amb els polítics presos, qüestió que Sánchez ha deixat sense contestar.

Primer el president li ha respost amb una ironia en començar la seua intervenció dient: "Senyor Rivera, perdó li anava a dir Casado" perquè utilitza el mateix argumentari.

Després, quan li ho ha preguntat per segona vegada, Sánchez ha replicat que existeixen estudis demoscòpics que afirmen que la majoria dels catalans està en contra d’un referèndum d’autodeterminació i a favor d’un major autogovern. "Vostè és la primera força a Catalunya, ofereixi una solució", ha instat Sánchez a Rivera, en lloc de tensar la corda i apostar per la confrontació. Ha demanat el líder de la formació taronja que sigui "valent i audaç" i que, en lloc de deixar-se arrossegar pel PP en la seua "deriva radical", parli amb el Govern per pactar uns "bons pressupostos" que també són bons per als votants de Cs.

A més, l’ha instat a recuperar el centre i la moderació, i a "no perdre el nord".

Albert Rivera ha retret tot el temps al president el "pacte de la presó" i que hagi negociat els comptes públics amb els promotors del cop d’Estat a Catalunya a canvi d’"indults, impunitat i prebendes". Ha atacat Sánchez per "fer-se el sord, el ximple o les dos coses" en no contestar a la seua pregunta quan dirigents del seu partit ja s’han mostrat favorables a aquesta mesura de gràcia, i si no ho fa -ha dit- "el convido que convoqui eleccions i porti en el seu programa l’indult".

tracking