SEGRE

POLÍTICA CORRUPCIÓ

Acebes defensa la seua honorabilitat i nega haver cobrat sobres del PP

L’exsecretari general del PP afirma que “els sous del partit eren declarats a Hisenda” || Casado no dóna suport a Cospedal en les acusacions de Villarejo

L’exsecretari general del PP Ángel Acebes, davant del portaveu d’ERC, Gabriel Rufián.

L’exsecretari general del PP Ángel Acebes, davant del portaveu d’ERC, Gabriel Rufián.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exministre i exsecretari general del PP Ángel Acebes va defensar la seua “honorabilitat” i va negar, davant de la comissió que investiga el finançament il·legal del PP, haver rebut sobres amb diners en negre del seu partit. També va assegurar que tots els seus sous els va cobrar legalment amb les retencions d’Hisenda. Així ho va manifestar a preguntes del diputat del PSOE Artemi Rallo, que va posar en relleu que l’Audiència Nacional va acreditar l’existència d’una caixa B al PP de la qual van cobrar alts càrrecs, entre els quals està inclòs l’exministre.

“Mai no he mentit davant dels tribunals ni enlloc, ni he cobrat cap sobre”, va remarcar Acebes per insistir que, pel que ell sap, “en sobres no ha cobrat ningú” i que tots els sous eren declarats a Hisenda. A més, va posar èmfasi que, mentre ell va ser secretari general del PP, “mai” va tenir responsabilitat en els ingressos ni en les despeses del partit, en les quals el competent era el tresorer. De la mateixa manera va respondre al portaveu d’Units Podem, Marcelo Expósito.

La popular titlla d’“impresentable” Rufián i aquest li respon: “Tranquil·la, et queda poc”

D’altra banda, el líder del PP, Pablo Casado, va preferir guardar silenci i no donar suport a María Dolores de Cospedal davant la polèmica aixecada pels enregistraments que ella i el seu marit van mantenir amb el comissari José Manuel Villarejo en relació amb la trama Gürtel. Ni Casado ni l’actual secretari general del PP, Teodoro García, li van donar suport de forma explícita, malgrat que dimarts tots dos van parlar amb ella. Així mateix, la direcció nacional del PP va considerar que no hi ha delicte “a dia d’avui”.

Rufián protagonitza un incident amb Villalobos

El portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, va tornar a protagonitzar ahir un incident a la Comissió d’Investigació sobre el presumpte finançament il·legal del PP. Rufián va presentar-se vestint una samarreta amb una fotografia de l’exvicepresident del Govern central Rodrigo Rato entrant a presó amb el lema “és el mercat, amic”, parafrasejant unes paraules del mateix Rato al Congrés sobre la seua suposada responsabilitat en la crisi financera. 

L’incident es va produir a l’inici de la compareixença de l’exsecretari general del PP i exministre de l’Interior Ángel Acebes, en el moment en què Rufián es va aixecar del seu escó per anar a buscar un vas d’aigua. Segons va relatar ell mateix, la diputada del PP Celia Villalobos li va dir “impresentable” quan passava pel seu costat. Rufián, segons va explicar després Villalobos, li va replicar que estigués “tranquil·la” perquè ja li “queda poc” al Congrés, moment en què la diputada del PP va demanar empara a la Presidència. Després de diversos retrets creuats a un i un altre costat del grup, va intervenir el president de la comissió, el diputat de Nova Canàries Pedro Quevedo, que va sol·licitar respecte al funcionament de la comissió i a l’ús de la paraula. “El que estic veient aquí té molt mala pinta”, va afirmar Quevedo.

tracking