SEGRE

POLÍTICA CATALUNYA

La Fiscalia mantindrà demà l'acusació per rebel·lió per l'1-O, també per a Trapero

Torra augura que els textos del Ministeri Públic evidenciaran la “repressió de l’Estat espanyol” sobre Catalunya || Sánchez eludeix afirmar si donarà o no indult als presos sobiranistes si són condemnats

La fiscal general del Estado, María José Segarra.

La Fiscalia mantindrà demà l'acusació per rebel·lió per l'1-O, també per a TraperoEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscal general de l’Estat espanyol, María José Segarra, va confirmar ahir que la Fiscalia presentarà demà els escrits d’acusació de les causes que se segueixen tant al Tribunal Suprem, on s’instrueix la dirigida contra divuit processats per l’1-O, com a l’Audiència Nacional. Aquesta última jutjarà el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, la seua intendent, Lluïsa Laplana, i els excaps de la policia Pere Soler i Cèsar Puig. En declaracions als mitjans, Segarra va apuntar que el termini de presentació “està a punt d’acabar” i, tot i que “encara tindríem temps de presentar-les fins dilluns, és previst presentar-ho el divendres dia 2”. Així, Segarra va prometre que demà els mitjans disposaran d’una nota i els enllaços als textos que es presentaran.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va augurar ahir que els escrits d’acusació demostraran que la “repressió” de l’Estat espanyol “continua”. Va titllar de “farsa” aquesta “causa general contra l’independentisme” i va reivindicar el dret a l’autodeterminació de Catalunya per resoldre aquest conflicte. També va avisar que caldrà fer “sacrificis” per aconseguir la independència, però va afegir que Catalunya “no té por” i que serà “capaç d’enfrontar-se a l’Estat, sempre amb la bandera de la pau i la no-violència”. El president espanyol, Pedro Sánchez, va eludir concretar si indultarà els presos en cas que siguin condemnats. Ahir al Congrés, el líder de Cs, Albert Rivera, li va demanar de manera reiterada si assumia aquest compromís amb els “colpistes” i el va desafiar que, en cas afirmatiu, ho inclogui en el seu programa electoral per a les pròximes generals. El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, va demanar a Sánchez, en una entrevista a La Sexta, que els presos “no siguin moneda de canvi” i que “parli amb la Generalitat sense condicions”. El PDeCAT va veure “fora de lloc” fer “especulacions” sobre un eventual indult, ja que només contempla que siguin absolts, segons va expressar el seu líder al Congrés, Carles Campuzano. Així mateix, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, va insistir que per debatre els pressupostos, “hi ha d’haver normalitat” en relació amb els independentistes presos.

VOX esgotarà el termini de presentació dels escrits i entregarà la seua acusació dilluns vinent

Recorda al Congrés al líder del PP que “la radicalitat només el portarà a la marginalitat electoral”

D’altra banda, el síndic de greuges, Rafael Ribó, va proposar ahir al Consell d’Europa que estudiï d’enviar observadors internacionals al judici al Suprem per la causa de l’1-O.

tracking