SEGRE

POLÈMICA JUDICI A LA HISTÒRIA

Ábalos demana a la família Franco "humilitat per ells mateixos i per la pàtria"

Veu impensable la polèmica en altres països

El ministre, a l’ofrena floral als afusellats a Paterna.

El ministre, a l’ofrena floral als afusellats a Paterna.PSOE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, va demanar ahir als descendents de Francisco Franco “humilitat”, després de “tants anys d’arrogància, imposició i eliminació del discrepant”, “per ells mateixos i, ja que els agrada tant la pàtria, per estima a la pàtria”. El també secretari d’Organització del PSOE es va pronunciar en aquests termes en un acte al cementiri de Paterna (València), al costat del mur de contenció d’afusellament on es calcula que el règim franquista va executar més de 2.000 persones. Ábalos va recordar les víctimes del franquisme i va destacar que des del PSOE sempre han reivindicat “la memòria i el testimoni de tantes persones que van patir la privació de llibertat”. En aquest sentit, va lamentar que a Espanya continuï el debat sobre l’exhumació de les restes d’un dictador, una cosa que en un altre país seria “impensable”. “S’ho han plantejat alguna vegada a Alemanya? I a Itàlia?”, es va demanar. Per això, va insistir en la necessitat de “la veritat, la reparació i la justícia”.

Preguntat, al final de l’acte, per si li consta que des del Govern espanyol s’hagi nomenat algun mediador amb la família Franco, va assegurar que no ho sap i que no en té “ni idea”.

Els descendents del dictador, segurs que no s’exhumarà el cos sense la seua aprovació

Mentrestant, els néts de Franco estan convençuts que el Govern central no podrà exhumar les restes del seu avi del Valle de los Caídos sense el consentiment de la família i destaquen que la seua oposició és “unànime i ferma”. Fonts properes a la família insisteixen que no s’ha de donar per feta l’exhumació” del dictador, malgrat la posició del Govern. Asseguren que la ministra de Justícia, Dolores Delgado, va intentar que es convencés els néts per a la inhumació de les restes del dictador al cementiri de Mingorrubio, a El Pardo (Madrid).

tracking