SEGRE
La façana del Tribunal Suprem.

El calendari judicial del 'procés'EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vegada presentats els escrits de qualificacions provisionals de la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat, la causa oberta al Tribunal Suprem contra els líders del procés sobiranista català encarrila la recta final de cara al judici oral. Aquest és el previsible calendari judicial de la causa, encara que, com recorden fonts consultades per Efe, estarà condicionat als escrits i peticions de les defenses, que buscaran dilatar tot el possible aquest procediment.

  • 2 de novembre: la Fiscalia i l’Advocacia han entregat  els seus escrits de qualificació provisional davant de la sala que jutjarà els fets al Suprem: inclouen les qualificacions dels delictes, les peticions de pena i les peticions de prova per al judici.
  • 5 de novembre: Vox, que exerceix l’acusació popular, farà entrega del seu escrit d’acusació en el tribunal.
  • Mitjans de novembre: abans de presentar els seus escrits de qualificacions, les defenses plantejaran els denominats articles de previ pronunciament (equivalents a les qüestions prèvies) en els quals previsiblement tornaran a proposar que sigui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l’encarregat d’jutjar els fets i no el Suprem.
  • Mitjans de desembre: vista per debatre els articles de previ pronunciament. Un dia després el Suprem dictarà acte resolent sobre les qüestions propostes l’endemà a la celebració de la vista.
  • Mitjans de gener: inici del judici oral, que es prolongarà entre dos i tres mesos depenent de com s’organitzin les sessions, que està previst que siguin de dilluns a dijous, matí i tarda.
  • Finals de març: lectura i presentació de les conclusions finals en la vista oral. Torn d’última paraula dels acusats. Final del judici.
  • Juny: sentència. El tribunal no vol que les seues decisions puguin interferir en les eleccions autonòmiques i municipals de maig, per la qual cosa la sentència es faria pública després de la celebració dels comicis, previsiblement el mes de juny.
  • Una vegada coneguda la sentència del Suprem, l’Audiència Nacional procedirà a celebrar el judici contra la cúpula policial del "procés" si bé es desconeix si serà abans o després de l’estiu, doncs en no ser causa amb pres no revesteix d’urgència.
tracking