SEGRE

CATALUNYA

El Govern nega "gestos" als independentistes en la decisió de l'Advocacia de l'Estat

Delgado ha subratllat que l’Advocacia de l’Estat ha actuat sota criteris de "professionalitat" basant-se en "paràmetres tècnics i jurídics" i, per tant, ha insistit, "no és una qüestió de gestos"

La ministra Delgado sobre la sentència de Nóos:

La ministra Delgado sobre la sentència de Nóos: "La llei és igual per a tothom"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha negat avui que hi hagi "gestos" als independentistes en la decisió de l’Advocacia de l’Estat de no qualificar de rebel·lió els delictes per al vicepresident català, Oriol Junqueras, i els exconsellers pels fets ocorreguts l’1 d’octubre de fa un any.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Delgado ha subratllat que l’Advocacia de l’Estat ha actuat sota criteris de "professionalitat" basant-se en "paràmetres tècnics i jurídics" i, per tant, ha insistit, "no és una qüestió de gestos".

A la pregunta de si aquesta decisió podria afectar al suport dels independentistes als pressupostos generals, Delgado s’ha limitat a dir: "Serveixi o no serveixi, no en tinc ni idea".

La ministra s’ha referit a l’escrit de qualificació provisional presentat avui per l’Advocacia de l’Estat i ha subratllat que els fets se circumscriuen als actes preparatoris "al pretès referèndum de l’1 d’octubre".

La titular de Justícia ha explicat que a l’escrit de qualificació provisional s’estableixen tres ordres d’autoria: els membres del llavors Govern de la Generalitat, els que formaven part de la taula del Parlament i la societat civil que va tenir una acció protagonista.

En funció d’aquesta participació, Delgado ha subratllat que l’Advocacia ha qualificat els fets com a "possible delicte de sedició i delicte de malversació de cabals públics, en la qual cosa es denomina concurs medial, és a dir, que la malversació és un delicte mitjà per assolir el de sedició".

I a més, ha informat que hi ha un tercer delicte de "desobediència greu a resolucions judicials, que té una pena molt inferior a la sedició."

Aquí, ha dit, es troba la "forquilla" establerta per l’Advocacia de l’Estat, "des dels 12 anys que s’interessen per a l’exvicrepresident Oriol Junqueras a la multa per als quals es consideren possibles autors d’un delicte continuat de desobediència greu".

tracking