SEGRE

UNIÓ EUROPEA

El president d'Itàlia demana un altre pressupost i diàleg amb la UE

Salvini diu que Fiscalia li retira els càrrecs per negar-se a autoritzar un desembarcament

El controvertit Matteo Salvini manté la seua política contra els immigrants.

El controvertit Matteo Salvini manté la seua política contra els immigrants.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la República d’Itàlia, Sergio Mattarella, ha demanat al Govern italià que aprovi uns pressupostos per a l’any 2019 que no portin a una inestabilitat financera i que dialogui amb la Comissió Europea (CE) per poder arribar a una entesa. La Prefectura de l’Estat va publicar ahir una carta que Mattarella va enviar dimecres al primer ministre italià, Giuseppe Conte, en la qual feia aquestes consideracions. Mattarella va firmar dimecres el projecte de pressupostos per a l’any 2019 que l’Executiu italià, format per l’antisistema Moviment Cinc Estrelles i també la ultradretana Lliga, havia aprovat en les últimes hores, i el document va passar de matinada al Parlament, on s’inicia ara la seua tramitació.

Mattarella demana que el pla pressupostari per al 2019 “defensi els estalvis dels italians, reforci la confiança de les famílies, les empreses i els operadors econòmics, i allunyi Itàlia de la inestabilitat financera”. Alerta així dels riscos que Itàlia fomenti una relació difícil amb les institucions europees, si insisteix a mantenir l’actual pla pressupostari que la Comissió ha rebutjat per considerar que incompleix les normatives comunitàries. La CE ha rebutjat els comptes d’Itàlia en una decisió sense precedents i el país té de termini fins al dia 13 per enviar un nou document. Però el Govern insisteix que no ho farà.

Per una altra banda, el viceprimer ministre i ministre d’Interior italià, Matteo Salvini, va assegurar ahir que la Fiscalia ha decidit retirar els càrrecs presentats en contra seu per haver-se negat a autoritzar el desembarcament a Sicília de 150 immigrants rescatats per un vaixell de salvament.

El rotatiu afirmava que els negociadors havien assolit un pacte que garantiria que les companyies del Regne Unit tinguessin accés als diferents mercats europeus sempre que la regulació financera britànica romangués alineada amb la de la Unió Europea.

Polèmica a la UE sobre els serveis financers després del Brexit

El negociador europeu per al Brexit, Michel Barnier, va negar ahir un acord entre Brussel·les i Londres sobre serveis financers, com publicava el britànic The Times citant fonts del Govern de Theresa May.

tracking