SEGRE

POLíTICA

Rufián compara el "procés" i La Manada: "25 anys per votar i 9 per violar"

Rufián compara el

Rufián compara el "procés" i La Manada: "25 anys per votar i 9 per violar"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián ha comparat el cas del "procés" amb la sentència de La Manada, ja que es demanen "25 anys de presó per votar i nou anys per violar, són uns salvatges", unes paraules que han provocat una picabaralla amb l’exdiputat de Ciudadanos Jordi Cañas.

La Fiscalia acusa els líders del procés independentista d’un delicte de rebel·lió i demana 25 anys de presó per a l’exvicepresident Oriol Junqueras, 16 anys per a cadascun dels cinc exconsellers presos i 17 per als líders de les entitats independentistes Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i per a l’expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell.

"25 anys de presó per votar i 9 per violar. Són uns salvatges. I si calles, ignores que el següent pots ser tu", ha escrit Rufián al seu compte de Twitter, posant en comparació el cas del "procés" amb el de La Manada, en el qual es va condemnar cinc homes per abusar sexualment d’una jove a Pamplona.

Un missatge a què ha reaccionat directament l’exportaveu de Cs en el Parlament Jordi Cañas, que ha respost a Rufián que l’acusació és "per rebel·lió, sedició i malversació de fons públics. Per violar i derogar l’Estatut i la Constitució, per intentar donar un cop d’estat contra la democràcia i l’Estat de dret, i per amenaçar la convivència. De res".

Ha estat llavors quan Rufián ha contestat al dirigent de Cs: "Ja que si tan valent ets i el tens tan clar te’n vas (a les presons de) Lledoners i Puig de les Basses i els dius els teus excompanys d’hemicicle a la cara que es mereixen estar 25 anys a la presó. No us he vist ni a un fer-ho, Torquemadas".

tracking