SEGRE

POLíTICA

Torra convoca una reunió d'urgència del Govern després de l'acusació de la Fiscalia

Torra convoca una reunió d'urgència del Govern després de l'acusació de la Fiscalia

Torra convoca una reunió d'urgència del Govern després de l'acusació de la FiscaliaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha convocat aquest migdia una reunió d’urgència del govern català en el Palau de la Generalitat, just després de conèixer-se que la Fiscalia acusa els líders del procés independentista d’un delicte de rebel·lió.

La Fiscalia demana 25 anys de presó per a l’exvicepresident Oriol Junqueras, 16 anys per a cada un dels cinc exconsellers presos i 17 per als líders de les entitats independentistes Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i per a l’expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell.

En el seu escrit de qualificacions provisionals, presentat avui davant del Tribunal Suprem, el Ministeri Públic sol·licita la pena més alta per a Junqueras per considerar-lo el líder de la rebel·lió, i afegeix a la petició de presó 25 anys d’inhabilitació absoluta per a càrrec públic.

Un esglaó per sota estan l’exlíder d’ANC i el president d’Ómnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, respectivament, per a qui la Fiscalia demana 17 anys només per rebel·lió -i uns altres 17 d’inhabilitació absoluta-, la mateixa pena que sol·licita per a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, per considerar-los també caps o promotors.

Pocs minuts després de transcendir la notícia, Torra ha convocat una reunió extraordinària del Consell Executiu del Govern, que se celebrarà a les 12:15 hores en el Palau de la Generalitat, segons ha informat el govern català.

tracking