SEGRE

VÍDEO. Puigdemont diu que "l'Estat en el seu conjunt" continua actuant amb "venjança"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont va dir aquest divendres que l’"Estat en el seu conjunt, des del rei fins a la Fiscalia, continuen exercint una venjança contra el 'Govern’ i el Parlament català i bona part de la població". En una declaració en vídeo davant la seua residència de la localitat belga de Waterloo, Puigdemont va reaccionar així a les penes de presó de fins 25 anys sol·licitades per la Fiscalia per als líders del procés independentista a Catalunya.

La Fiscalia acusa els líders del procés sobiranista català d’un delicte de rebel·lió i demana 25 anys de presó per a l’exvicepresident Oriol Junqueras, 16 anys per a cadascun dels cinc exconsellers presos i 17 per als Jordis i l’expresidenta del Parlament català Carme Forcadell.

Per la seua part, l’Advocacia de l’Estat, dependent del Govern, demana 12 anys de presó per a Oriol Junqueras; 11 anys i mig per a 5 exconsellers, 10 anys per a Carme Forcadell, i 8 anys per als Jordis, tots ells per un delicte de sedició en un gest en el qual es desmarca de la Fiscalia. Segons Puigdemont, s’ha fet evident que "a l’Estat espanyol, posar urnes és el pitjor crim que es pot cometre" i va lamentar que segueixin a la presó els que considera "presos polítics" que "no van cometre cap delicte", sinó que "han contribuït a la pau i la no-violència durant el temps que va tenir responsabilitats". "No es pot dir el mateix dels poders de l’Estat", va considerar l’expresident, que va destacar que aquest Estat va tenir el seu "únic camí" en "la violència policial i judicial". Davant de les acusacions donades a conèixer avui, Puigdemont va assenyalar que ara li toca "adreçar-se al món, i a Europa en particular" a "tots els demòcrates del món". Entre ells, va dir, "de forma encara més concreta, als demòcrates de l’Estat espanyol," als que va dir "voler sentir" en un moment en què "l’Estat de Dret perilla, en el qual Europa corre el risc de perdre tota credibilitat". A partir d’ara, va afegir, li toca "continuar persistint en la denúncia de la repressió democràtica en l’Estat espanyol, que és un dels motius per voler viure en una república lliure."

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

VÍDEO. Puigdemont diu que "l'Estat en el seu conjunt" continua actuant amb "venjança"EFE

tracking