SEGRE

ESNOTICIA

Casado exigeix que Pedro Sánchez expliqui “la seua ordre” a la Fiscalia

Manté la proposta de prohibir l’indult a “secessionistes”

Pablo Casado.

Pablo Casado.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PP, Pablo Casado, va reclamar ahir la compareixença al Congrés del president del Govern, Pedro Sánchez, perquè expliqui “la seua ordre” a l’Advocacia de l’Estat perquè no acusi per rebel·lió els processats per l’1-O, “als secessionistes”. En concret, els populars volen que el president informi de “les directrius que el Govern ha imposat a l’Advocacia de l’Estat per a la preparació de l’escrit d’acusació en el procediment penal que se segueix contra els presumptes autors del delicte de rebel·lió, sedició i malversació pels fets de l’1-O a Catalunya”, segons resa el text registrat.

Per aquest mateix motiu, el Partit Popular demana comptes a la Comissió de Justícia del Congrés de la ministra de Justícia, Dolores Delgado, així com de la directora del Servei Jurídic de l’Estat, Consuelo Castro. A banda del Partit Popular, Ciutadans també va demanar ahir la compareixença de Sánchez al Congrés per aquesta raó. “Sánchez ha de comparèixer al Congrés per explicar la seua ordre a l’Advocacia de l’Estat de retirar l’acusació per rebel·lió als secessionistes”, va escriure al seu compte de Twitter el dirigent popular, que va aprofitar també per recordar que mantenen des del febrer al Congrés una proposta per prohibir per llei l’indult a qui hagi estat condemnat per rebel·lió o sedició. “I espero que PSOE i Ciutadans li donin suport”, va afegir.

Es tracta d’una esmena que el Partit Popular ha presentat a la proposició de llei per reformar la llei de l’Indult del 1870 que el PSOE va presentar per no concedir aquesta mesura de gràcia als condemnats per corrupció o per violència masclista i que actualment es tramita al Congrés.

tracking