SEGRE

POLÍTICA POLÈMICA

Cospedal i el seu marit van proposar pagar a Villarejo perquè investigués Javier Arenas

Segons unes escoltes, López del Hierro va demanar un dossier a l’excomissari, que es va negar a cobrar al PP || L’exsecretària general nega cap pagament i defensa l’actuació dient que era “la seua obligació”

Imatge d’arxiu de l’exsecretària del PP María Dolores de Cospedal amb el seu marit, Ignacio López del Hierro.

Imatge d’arxiu de l’exsecretària del PP María Dolores de Cospedal amb el seu marit, Ignacio López del Hierro.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Noves revelacions sobre el triangle entre l’exsecretària del PP María Dolores de Cospedal; el seu marit, Ignacio López del Hierro, i l’excomissari José Manuel Villarejo han tornat a aixecar polseguera a les files populars. Unes gravacions publicades a Moncloa.com treuen a la llum que el matrimoni va encarregar el 2009 a l’expolicia que investigués Javier Arenas, aleshores portaveu del PP al Senat, per saber si estava implicat en el cas Gürtel a través de la Fundació d’Estudis Europeus. Segons aquestes informacions, l’encarregat de demanar-li directament la investigació a Villarejo sobre Arenas va ser el marit de Cospedal i ho va fer en una trobada privada que van mantenir dos mesos després de la reunió dels tres a la seu del PP. L’interès de la llavors número dos del partit era saber la relació entre Arenas i el tresorer Luis Bárcenas i si el primer es veuria implicat en casos de corrupció. En aquests enregistraments, Villarejo es nega en un primer moment a “cobrar al partit” per la investigació i li suggereix que li aconsegueixi altres treballs o pagaments d’empresaris. Aquest encàrrec arriba després que en una altra gravació prèvia s’escolti com en una trobada a tres, entre Cospedal, López del Hierro i Villarejo, l’excomissari comenta a la dirigent del PP que el nom d’Arenas apareix a la investigació de la Gürtel. En particular, el policia assegura que negocis de Bárcenas estan “molt acreditats” amb Arenas i li explica a Cospedal que el nom de l’exministre popular apareix en “anotacions i en pagaments”.

Després de la publicació, l’exsecretària general del Partit Popular es va defensar ahir en una entrevista a la Cope i va assenyalar que no es va pagar diners a l’excomissari, que no hi va haver aportació d’informació i que ella “complia la seua obligació”. Sobre la reunió amb Villarejo el juliol del 2009, l’exdirigent popular va contextualitzar la trobada explicant que el comissari treballava per a un Govern socialista i es va oferir a donar informació sobre una situació que estava “explotant” i afectava Génova.

A la gravació, el marit de Cospedal diu a Villarejo del pagament que “ha de ser baratet que estem pelats” El comissari va demanar permís per declarar sense incórrer en delicte sobre les activitats de Villarejo

Al ser preguntada per si creu que compta amb el suport del líder del Partit Popular, Pablo Casado, Cospedal va defensar que ella sempre ha dit la veritat sobre la seua relació amb Villarejo. Mentre que algunes fonts del partit mostraven preocupació per les revelacions, l’actual secretari general es va limitar a distingir aquest cas del de la ministra de Justícia però sense donar el seu suport explícit a Cospedal.

De Egea, instructor del cas Tàndem, havia sol·licitat un informe a la Fiscalia Anticorrupció sobre aquesta possibilitat atenent les peticions de García Castaño, que ha sol·licitat al jutge que obtingui permís del Consell de Ministres perquè ell pugui declarar obertament sobre assumptes com l’ús de fons reservats sense incórrer en delictes per vulneració de secrets oficials. Anticorrupció, després de rebre l’escrit del jutge, ha decidit oposar-se a aquesta sol·licitud perquè entén que encara hi ha diligències a practicar abans d’arribar a prendre declaració a García Castaño.

Anticorrupció s’oposa a la declaració d’El Gordo

La Fiscalia Anticorrupció s’oposa al fet que el jutge de reforç del Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, Diego de Egea, prengui declaració al comissari Enrique García Castaño, més conegut com El Gordo, en relació amb les activitats del seu soci, el també comissari i que ara es troba en presó preventiva José Manuel Villarejo, que afectarien secrets oficials de l’Estat. 

En vista de les filtracions de converses gravades en el seu dia per Villarejo, García Castaño havia sol·licitat al jutge que tornés a prendre-li declaració, però aquesta vegada amb permís del Consell de Ministres perquè pogués fer ús d’informació que pugui ser classificada com a secret oficial.

tracking