SEGRE

ESNOTICIA

“No ens rendirem, guanyarem”

Junqueras i els presos de Lledoners diuen que el judici servirà “perquè el món obri els ulls” || Torra diu a Sánchez que “Catalunya li retira el suport” i Puigdemont fa una crida a l’acció

Familiars dels presos a Lledoners a l’escenari ahir durant l’acte davant la presó.

Familiars dels presos a Lledoners a l’escenari ahir durant l’acte davant la presó.TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Algú creu que ens rendirem? No ho hem fet mai i no ho farem ara. No tingueu cap dubte que guanyarem.” Amb aquest tuit va reaccionar ahir des de la presó el líder d’ERC, Oriol Junqueras, a les peticions de presó de Fiscalia. Així mateix, va afirmar que el judici sobre el procés independentista serà un càstig per als líders sobiranistes però va avisar que “la presó serà la seua pitjor decisió. Això no va de lleis i molt menys de justícia”, va dir a través d’una carta llegida en l’acte en suport als presos davant de la presó de Lledoners contra la petició de Fiscalia i amb motiu del primer aniversari a presó de Junqueras i Joaquim Forn. També va assenyalar que l’empresonament dels líders independentistes és “indispensable perquè el món obri els ulls i s’adoni” de com és l’Estat. “La presó és imprescindible per avançar. És el preu de la llibertat”, i va assegurar que, malgrat el seu empresonament, no s’ha mogut de la seua voluntat d’assolir la independència.

Per la seua part, Forn, en una altra carta, va afirmar que el judici serà una “nova oportunitat per denunciar davant del món un Estat incapaç de dialogar”.

“Això són 200 anys de presó per a l’Estat”, va afirmar el president Torra amb una urna a la mà

Mentrestant, la dona de Jordi Turull va llegir una carta conjunta de tots els presos que destaca que “la presó no ha aconseguit humiliar-nos perquè l’esperança sempre és més poderosa que la por. La causa de la llibertat és imbatible”.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar que retiraran el suport al Govern de Pedro Sánchez i no aprovaran els Pressupostos de l’Estat, ja que considera que no ha fet cap gest com li va demanar fa un mes. “President Sánchez, el poble de Catalunya li retirem el suport. Li diem que no votarem els Pressupostos”, va afirmar Torra.

El seu predecessor en el càrrec, Carles Puigdemont, va censurar a través d’una carta llegida per la seua germana a Lledoners els escrits d’acusació de la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat i va proclamar que “ha arribat l’hora de passar de la indignació a l’acció”. “El vostre sacrifici no serà en va, serà el preu de la nostra llibertat. El que serà inútil serà la repressió de l’Estat”, va afirmar en suport als presos.

D’altra banda, una delegació d’eurodiputats, majoritàriament del PDeCAT, d’ERC i partits independents, visitarà aquest dilluns els polítics independentistes empresonats.

Familiars dels presos a Lledoners a l’escenari ahir durant l’acte davant la presó.

Familiars dels presos a Lledoners a l’escenari ahir durant l’acte davant la presó.TWITTER

tracking