SEGRE

ESNOTICIA

Torra i Torrent acusen Pedro Sánchez de ser “còmplice de la repressió” a Catalunya

Denuncien una “injustícia democràtica” que afecta més “la democràcia espanyola” que els mateixos independentistes || El president fa una crida al sobiranisme a recuperar “l’esperit del 3 d’octubre”

Torra convoca una reunió d'urgència del Govern després de l'acusació de la Fiscalia

Torra convoca una reunió d'urgència del Govern després de l'acusació de la FiscaliaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, van acusar el president del Govern, Pedro Sánchez, de ser “còmplice de la repressió”, i van denunciar l’“anhel de revenja i no de justícia” de la Fiscalia en el cas procés. En una declaració institucional conjunta a la Sala Auditori del Parlament, tots dos dirigents van reaccionar d’aquesta manera a les penes de presó sol·licitades per la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat per als líders del procés. Torra va mostrar la seua “immensa indignació” davant les “interminables penes” sol·licitades als dirigents independentistes i va acusar Sánchez de ser “còmplice de la repressió” i d’haver perdut una “oportunitat d’or”.

Segons el president, que l’Advocacia de l’Estat acusi de sedició i no de rebel·lió “no és un gest, sinó un menyspreu absolut a demòcrates empresonats”. “Avui el Govern ha perdut una oportunitat d’or per treure dels tribunals el conflicte de Catalunya i tornar-lo a la política, que és on hauria de ser”, va apuntar Torra, que va considerar que la Fiscalia pretén “criminalitzar” tota la gent que va participar en el referèndum de l’1 d’octubre del 2017. Va carregar directament contra Sánchez i el va advertir que els escrits fiscals aprofundeixen en una “injustícia democràtica” que afecta més “la democràcia espanyola” que els mateixos independentistes.

Per combatre aquesta realitat, el president va fer una crida al sobiranisme a recuperar “l’esperit del 3 de octubre” (quan es va celebrar una vaga general a Catalunya) per convertir la “indignació en energia positiva” i d’aquesta manera “encarar amb força, determinació i unitat aquests moments greus”. “No pararem fins que els presos siguin lliures, els exiliats tornin a casa i s’acabi la repressió contra tots aquells que van ajudar a donar la veu al poble”, va resoldre. Per la seua banda, Roger Torrent (ERC) va considerar que la Fiscalia ha actuat amb “anhel de revenja i no de justícia” i que va titllar d’“inacceptables”, perquè “no han comès cap delicte”, per la qual cosa va coincidir que el sobiranisme “no claudicarà”.

El públic que va assistir a l’auditori estava format, principalment, per membres de Junts per Catalunya, Esquerra Republicana, de la CUP i els comuns, així com de familiars d’alguns dels encausats.

En un comunicat, després de conèixer-se les acusacions de Fiscalia i Advocacia de l’Estat en la causa contra els líders independentistes, aquesta formació va assegurar que el procés judicial “té com a objectiu espantar el poble” i denota autoritarisme per part de l’Estat.

tracking