SEGRE

POLÍTICA

El PDeCAT no abandonarà el Congrés tot i la dura petició de penes de la Fiscalia

Junqueras diu que se'ls acusa d'uns delictes inexistents per una violència inexistent

El PDeCAT no abandonarà el Congrés tot i la dura petició de penes de la Fiscalia

El PDeCAT no abandonarà el Congrés tot i la dura petició de penes de la FiscaliaXAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta del PDeCAT i diputada al Congrés, Míriam Nogueras, ha explicat aquest diumenge que aquest partit no abandonarà la cambra espanyola malgrat la dura petició de penes de la Fiscalia per als líders independentistes empresonats. Algunes veus del sobiranisme havien assenyalat la conveniència d'abandonar el Congrés com a senyal de protesta davant la petició d'entre 17 i 25 anys de presó per als principals acusats de rebel·lió, però Míriam Nogueras ha dit aquest matí, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que és més eficaç continuar a la cambra espanyola per fer sentir la veu de protesta de l'independentisme. Nogueras ha explicat que aquesta setmana decidiran l'estratègia parlamentària amb el president Torra, el qual, després de conèixer el divendres la petició de la Fiscalia, va avançar que no donaran suport als pressupostos del PSOE.

D'altra banda, el líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha explicat en una entrevista concedida des de la presó al diari 'Ara' que la Fiscalia els acusa d'uns delictes inexistents perquè es basa en una violència que no hi va haver en cap moment en tot el procés que va culminar en el referèndum de l'1-O.

La dura petició de penes de la Fiscalia ha provocat manifestacions de protesa el divendres i dissabte a tot Catalunya. El dissabte, a les comarques de Ponent n'hi va haver, entre altres llocs, a Tremp, Bellpuig i Tàrrega.

Aquest diumenge s'ha conegut també la mort per malaltia de Juan Antonio Ramírez Sunyer, el titular del jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona que investigava els preparatius del referèndum i que va ordenar el registre de la seu del departament d'Economia el passat 20 de setembre.

tracking