SEGRE

POLÍTICA POLÈMICA

Tensió en un acte de Ciutadans a Altsasu en suport de la Guàrdia Civil

Rivera afirma que els joves agressors, condemnats a fins a 13 anys de presó, van intentar liquidar l’Estat || La iniciativa va provocar una mobilització de rebuig

Efectius de la Guàrdia Civil i la Policia Foral al costat d’assistents a l’acte celebrat a Altsasu.

Efectius de la Guàrdia Civil i la Policia Foral al costat d’assistents a l’acte celebrat a Altsasu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil i la Policia Foral van desplegar ahir a Altsasu un fort dispositiu policial amb motiu d’un acte convocat per la plataforma España Ciudadana en suport de la Guàrdia Civil, en el qual va intervenir el president de Ciutadans, Albert Rivera, a més del filòsof Fernando Savater i la víctima de la banda terrorista ETA Beatriz Sánchez. Aquest acte va motivar que al llarg del matí un grup de persones secundés una mobilització de rebuig. Val a recordar que diversos joves de la localitat compleixen condemnes de fins a 13 anys de presó per agredir dos guàrdies civils i van arribar a ser acusats fins i tot de terrorisme.

L’acte en què va intervenir Albert Rivera estava centrat en el suport als dos guàrdies civils i les seues parelles agredits fa dos anys a Altsasu així com en “la defensa dels valors democràtics a Espanya i a Europa”. Rivera va afirmar que “quan agredeixen un guàrdia civil agredeixen la Constitució, agredeixen la convivència i estan intentat liquidar l’Estat”. Durant la seua intervenció es van escoltar xiulets i crits d’ “Alde hemendik, utzi pakean” (fora d’aquí, deixeu-nos en pau).

Un grup de persones va protagonitzar una contraprotesta contra España Ciudadana

A més, tot just començar l’acte les campanes de la parròquia ubicada a la plaça dels Fueros, on es va desenvolupar l’esdeveniment, van començar a repicar i van dificultar escoltar les intervencions.

Des de Sevilla, el president del PP, Pablo Casado, va assenyalar que el Partit Popular “no permetrà que Navarra sigui annex de res, ni que els abertzales acabin amb la seua rica història foral i espanyola” i va recordar que el PP va fer un homenatge similar “fa quatre mesos sense necessitat de fer soroll”. “És el que hem estat fent des de fa 40 anys”, va dir. Mentrestant, el president de Vox, Santiago Abascal, va instar Cs a explicar “qui són els seus enemics” perquè els del seu partit van quedar fora de l’acte convocat per España Ciudadana. “Els meus enemics eren fora d’aquesta plaça, aquí tinc adversaris. Cs haurà d’explicar qui són els seus enemics i adversaris”, va asseverar.

Per la seua part, Sortu, davant de la “incursió de la ultradreta espanyola a Altsasu”, va felicitar el poble d’aquesta localitat navarresa “per la dignitat, valentia i altura de mires que ha mostrat a l’hora de defensar els drets i llibertats de tothom”.

tracking