SEGRE

SUCCESSOS ASSASSINAT

Ana Julia confessa entre laments el crim de Gabriel

“Quan li vaig treure la mà, no respirava”, diu || Intenta fer creure que actuava en defensa pròpia contra un menor de vuit anys

Ana Julia Quezada, durant la declaració davant del jutge.

Ana Julia Quezada, durant la declaració davant del jutge.ESPEJO PÚBLICO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Quan li vaig treure la mà, no respirava.” Amb aquestes paraules, Ana Julia Quezada, assassina confessa de Gabriel Cruz, el nen de vuit anys que va desaparèixer a Almeria a finals de febrer i el cadàver del qual es va trobar dies després, va admetre haver matat el petit davant del jutge que dirigeix la investigació del cas. La dona, parella del pare de Gabriel en aquell moment, va relatar que li va posar “la mà a la boca i el nas” perquè la víctima deixés d’insultar-la. “Jo no vull que em manis, que ets lletja”, va afirmar Ana Julia que li cridava el nen en seu judicial, segons mostren les imatges que va fer públiques ahir Espejo Público (Antena 3).

Així les coses, la seua estratègia passa per fer creure que va actuar en defensa pròpia davant del petit, provant de treure-li una destral. “Gabriel, dóna’m la destral que et faràs mal”, va assegurar que li va advertir abans d’acabar amb la seua vida. Entre sanglots, Ana Julia va reconèixer que, després de perpetrar el crim, no sabia “què fer” i que l’únic que pensava era en com l’ho explicaria a Ángel, el pare. “Llavors se m’acut, veig per allà una pala i dic, doncs enterro aquí el nen”, va explicar per justificar la decisió de dipositar el cos sense vida en una finca familiar de Rodalquilar. Amb tot, l’autora confessa dels fets va defensar al jutge que “no sóc una assassina”. “Això és molt dur, Déu meu, perquè he perdut Gabriel, la meua filla i Ángel”, va emfatitzar.

D’altra banda, preguntada sobre si el nen la va acompanyar voluntàriament fins a la finca, Ana Julia va asseverar que “sí”. “Vinga, puja al cotxe i vine amb mi a Rodalquilar, que vaig a pintar i ara et porto”, va afirmar que li va dir quan va passar a recollir-lo per Las Hortichuelas, la pedania d’Almeria en què residia l’àvia del nen i on se’l va veure per última vegada amb vida.

En un altre ordre de coses, un nen de dos anys està ingressat en estat greu en un hospital de Sevilla després de rebre una pallissa per part de la parella de la seua mare, que els va tancar els dos en una habitació. L’àvia del menor va donar la veu d’alarma.

tracking