SEGRE

La sivella d'un cinturó motiva una alerta falsa que desallotja Sants i Atocha

L'objecte sospitós era la sivella d'un cinturó amb forma de granada.

La sivella d'un cinturó motiva una alerta falsa que desallotja Sants i AtochaMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha confirmat que l’alerta d’explosius que aquest matí ha provocat el desallotjament de dos trens a l’estació de Sants (Barcelona) i de part de l’estació d’Atocha (Madrid) era falsa, doncs el suposat explosiu era en realitat una sivella de cinturó, han informat fonts policials. L’alerta s’ha activat per la sospita que una dona que va pujar en un AVE a Sants en direcció a Atocha pogués portar un explosiu a la maleta, però la Policia ha detingut el tren abans d’arribar a la seua destinació i ha comprovat que el contingut de l’equipatge no era perillós. En realitat era una sivella d’un cinturó amb forma de granada, han explicat els Mossos d’Esquadra (veure imatge).

Les dos estacions recuperen la normalitat una vegada finalitzats els dispositius dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional.

Tot ha començat sobre les 8 del matí, quan el personal de seguretat de l’estació de Barcelona ha detectat dins d’una maleta un objecte sospitós, amb forma d’artefacte, i ha donat alerta als Mossos, que han desplegat els equips Tedax de desactivació d’explosius.

Els Mossos han desallotjat dos trens de les vies 3 i 4 de l’estació barcelonina per fer comprovacions als combois i la vies del AVE i han demanat a Renfe que aturés la circulació de trens d’Alta Velocitat al seu pas per l’estació. Però pel que sembla, segons han dit a Efe fonts de la investigació, el retard en donar aquest avís per part dels vigilants d’Adif ha permès que la dona portadora de la maleta muntés en el tren amb destinació a Madrid.

El tren havia d’arribar a l’estació madrilenya a les 10.15 hores, però minuts abans, per ordre de la Policia Nacional, el personal d’Adif ha començat a evacuar els ciutadans que es trobaven a l’estació.

Els trens amb destinació a Madrid han estat detinguts abans d’arribar i la Policia ha inspeccionat la maleta sospitosa i ha comprovat que el suposat explosiu era en realitat una sivella, mentre els Mossos també descartaven la presència d’explosius, per la qual cosa en qüestió de minuts s’ha desactivat l’alerta.

tracking