SEGRE

POLÈMICA PARLAMENT

Cospedal tira la tovallola i abandona el seu escó per les cintes de Villarejo

Exigeix als populars que defensin els seus quan són “injustament atacats” || Casado manté la seua confiança en Rajoy, tot i els enregistraments de l’excomissari

Cospedal, als passadissos del Congrés dels Diputats, envoltada de periodistes, aquesta setmana.

Cospedal, als passadissos del Congrés dels Diputats, envoltada de periodistes, aquesta setmana.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exsecretària general del Partit Popular i exministra de Defensa María Dolores de Cospedal va renunciar ahir al seu escó al Congrés dels Diputats, després de la polèmica suscitada per uns enregistraments en què ella i el seu marit, Ignacio López del Hierro, conversaven sobre els avanços en la investigació de la trama Gürtel amb l’excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo, actualment en presó preventiva. Les cintes que han fet caure la que va ser la totpoderosa dirigent popular i també presidenta de Castella-la Manxa es van gravar el 2009 a la seu de la formació liderada per Pablo Casado a Madrid i, en aquestes, López del Hierro assegurava que “el cap”, probablement Mariano Rajoy, estava al corrent de les maniobres de la seua llavors número 2 a Génova. Amb tot, Cospedal va explicar que deixa l’acta de diputada a la Cambra Baixa per deslliurar el PP de “qualsevol atac” per aquest tema. No obstant, va instar els populars que defensin els seus quan són “injustament atacats”. Igualment, la també exconsellera de la Comunitat de Madrid amb Esperanza Aguirre va afirmar que no ha fet “res” del que se senti “avergonyida”. Així, va explicar que l’objectiu de les trobades amb Villarejo era conèixer “dins dels límits de la llei” la problemàtica que vivia en aquell moment el partit, just després que esclatés la investigació del cas Gürtel. Cospedal també va reivindicar que intentava “regenerar” els populars “encara que fos a costa de guanyar-se nombrosos enemics”. Així mateix, va manifestar que ara hauria actuat de la mateixa manera.

Després de conèixer-se la decisió, el president del Partit Popular, Pablo Casado, que va comptar amb l’aval de Cospedal per batre Soraya Sáenz de Santamaría a la segona volta de les primàries per rellevar Mariano Rajoy que la formació va portar a terme aquest estiu, va dir que la renúncia l’“honra”. També va instar els socialistes que s’apliquin la mateixa vara de mesurar, referint-se a la ministra de Justícia, Dolores Delgado, que també va ser gravada en la seua etapa com a fiscal. Per la seua banda, Casado va assenyalar que, malgrat les cintes de Villarejo, manté la confiança en Mariano Rajoy.

tracking