SEGRE

Detingut un expert tirador que va anunciar la seua intenció de matar Pedro Sánchez

El president del Govern, Pedro Sánchez.

Detingut un expert tirador que va anunciar la seua intenció de matar Pedro SánchezEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos han detingut a Terrassa (Barcelona) un vigilant de seguretat, un expert tirador que tenia un arsenal d’armes al seu domicili, després d’anunciar en un xat de WhatsApp la seua intenció de matar el president del Govern, Pedro Sánchez, en revenja per la decisió d’exhumar les restes de Franco. Els Mossos d’Esquadra han confirmat avui a través de Twitter la detenció d’aquesta persona que "pretenia matar" al president del Govern i a qui es va intervenir "un arsenal d’armes a casa". Fonts del Ministeri de l’Interior han informat a EFE que el tirador ja es troba a la presó.

Segons informa avui el digital Público, la detenció es va produir fa unes setmanes i el vigilant, Manuel M.S., de 63 anys i amb un historial de problemes psicològics, va ingressar a la presó acusat d’una "proposició d’homicidi d’autoritat", amb "tinença il·lícita" d’un "dipòsit d’armes", per ordre del Jutjat d’Instrucció número 3 de Terrassa.

El detingut és un expert tirador, el millor del club de tir olímpic del Vallés, en el que practicava i competia des de feia molts anys, i era capaç de modificar i construir armes curtes o llargues, segons Público.

Manuel M. es va indignar quan el Govern va comunicar la seua intenció d’exhumar del Valle de kos Caídos les restes de Francisco Franco, a qui el vigilant admirava, i va començar a buscar còmplices per acabar amb aquest "roig de merda", amb referència a Sánchez, en un grup reduït de WhatsApp. Va ser una usuària del xat la que va donar la veu d’alarma sobre les intencions de Manuel M. quan va passar dels insults i amenaces contra el líder del PSOE a sol·licitar suport logístic per cometre un atemptat contra Pedro Sánchez, aprofitant la seua perícia com a franctirador i el seu arsenal.

Els Mossos van sol·licitar una ordre d’entrada i registre del domicili de Manuel M., on el passat 19 de setembre van trobar 16 armes de foc curtes i llargues, inclòs un fusell d’assalt militar Cetme, un subfusell metrallador txecoslovac Skorpion vz. 61 i quatre rifles d’alta precisió, capaços d’encertar un blanc fins a 1.500 metres de distància. A més, al seu cotxe portava dos pistoles, una d’elles modificada i il·legal.

El detingut freqüentava ambients ultradretans, però mai no havia participat en actes violents, pel que no tenia antecedents policials i no estava controlat per les forces de seguretat.

tracking