SEGRE

L'ANC promourà una llista d'empreses amb "valors republicans"

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie.

L'ANC promourà una llista d'empreses amb "valors republicans"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) promourà una llista d’empreses amb "valors republicans" per "donar efectivitat real a la proclamació de la república catalana, en aquest cas en l’àmbit econòmic,", i allunyar-se de "les empreses de l’IBEX 35, les del BOE i les de la 'Llotja del Bernabéu". La iniciativa l’han presentat aquest dijous a la seu de l’ANC la presidenta d’aquesta entitat independentista, Elisenda Paluzie, i l’empresari i coordinador de la comissió Fem República, David Fernàndez.

Aquesta campanya té dos objectius principals, ha explicat Paluzie: d’una banda, "enfortir el teixit empresarial" català i, per un altre, "donar informació al consumidor" a la presa de decisions. Fernàndez ha apuntat que "no hi haurà llistes d’empreses bones i dolentes", sinó que el que busca aquesta iniciativa és "fer estratègia amb el consum" i "apoderar la gent" per aconseguir "transformar la realitat" i "fer efectiva la república". Ha relatat que, a través d’una pàgina web de l’ANC, les empreses que ho vulguin podran inscriure’s en un registre de "proveïdors estratègics", de la mateixa forma que els particulars que ho desitgin podran registrar-se com a "consumidors estratègics". Després d’aquesta primera fase, que en el cas de les empreses passarà per un "procés de verificació" per part de l’ANC, aquesta entitat obrirà "un directori d’empreses" perquè cadascú "pugui prendre les seues pròpies decisions a l’hora d’escollir el proveïdor que més s’ajusti a les seues necessitats i a la seua consciència social i nacional".

Entre la informació requerida a les empreses s’avaluaran aspectes com el medi ambient, el cooperativisme, l’economia circular, la responsabilitat social, l’adopció de tecnologia 4.0 o "el respecte i/o promoció de la llengua catalana com a part inseparable de la realitat del país".

Tot i així, Paluzie ha assegurat que aquest projecte no respon "a un nacionalisme econòmic ni a mirar l’origen de les persones", sinó que busca "una economia oberta i competitiva" que no respongui "al capitalisme nefast de grups econòmics de pressió que depenen dels poders econòmics". De fet, ha afirmat que a aquest registre promogut per l’ANC podran inscriure’s tant empreses catalanes com no catalanes, i ha reiterat que serà el consumidor que valori la informació final que rebi. Així mateix, Paluzie no ha descartat que, "en una segona fase", l’ANC insti a les administracions públiques a tenir uns "patrons de consum" allunyats de les grans entitats financeres, encara que és alguna cosa que, ha dit, en tot cas ja es veurà.

L’ANC reparteix també, arran d’aquesta iniciativa, un fullet de "consum estratègic" que pregunta al lector si el seu consum "ajuda l’economia per a la república catalana" i que, després d’una sèrie de dotze preguntes, indica si la persona que ha respost és "un consumidor responsable", si "progressa adequadament però encara pot fer més" o si hauria de tenir "una mica de voluntat" i "connectar-se a la república catalana".

tracking