SEGRE

SUCCESSOS ALARMA

Una sivella amb forma de granada porta a desallotjar Sants i Atocha

Els vigilants privats de l’estació barcelonina van tardar mitja hora a donar la veu d’alarma || La viatgera amb la maleta sospitosa va agafar el tren fins a Madrid

Imatge d’arxiu d’un tren AVE aturat a l’estació de Lleida-Pirineus.

Imatge d’arxiu d’un tren AVE aturat a l’estació de Lleida-Pirineus.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions de Sants, a Barcelona, i d’Atocha, a Madrid, van ser desallotjades ahir al matí després que es detectés un objecte sospitós a l’interior de la maleta d’una passatgera d’un dels AVE que cobreixen la distància entre la capital catalana i la de l’Estat. A l’interior de l’equipatge, l’escàner va revelar un objecte amb forma de granada. Tanmateix, els vigilants de l’empresa de seguretat privada Prosegur no van retenir la dona a Barcelona i van permetre que agafés el tren en direcció a Madrid. Al cap de mitja hora, al revisar les imatges, els vigilants van tenir dubtes sobre el contingut de la maleta i van avisar la policia catalana, que va desallotjar les vies 3 i 4 de Sants. Aleshores, tanmateix, la sospitosa ja viatjava cap a Atocha. Quan ho van constatar, els Mossos van avisar la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, que van retenir la dona “en meitat del trajecte” i van desallotjar de forma preventiva l’estació madrilenya. Tan aviat com l’AVE va entrar a Atocha, els agents van revisar el contingut de la maleta i van constatar que, en realitat, la forma de granada detectada per l’escàner es corresponia amb la sivella d’un cinturó.

Malgrat tot, els Mossos d’Esquadra i Adif van obrir una investigació per esbrinar per què els vigilants de Prosegur no havien donat l’alto a la passatgera. En aquest sentit, Joan Carles Molinero, comissari de la policia catalana, va manifestar que hi va haver una “disfunció” en el protocol de seguretat i va afegir que també sol·licitaran informació a Adif per aclarir el que va passar.

Vuit trens amb 400 passatgers de Lleida, afectats La falsa alarma desencadenada ahir a les estacions de Sants i d’Atocha va afectar també les comunicacions ferroviàries de Lleida. Entre les 8.00 i les 10.00 del matí, un total de vuit trens AVE, Alvia i Avant van tenir afectacions per aquesta incidència i van acumular retards de 60 minuts. Alguns dels 400 viatgers afectats a la capital del Segrià es van queixar de falta d’informació.

tracking