SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Els Mossos arresten un home que volia atemptar contra Pedro Sánchez

Manuel Murillo, de 63 anys i veí de Terrassa, està en presó preventiva des del 21 de setembre || El sospitós volia venjar-se de l’exhumació de Franco

L’inspector Albert Oliva, ahir, mostrant la imatge de l’arsenal.

L’inspector Albert Oliva, ahir, mostrant la imatge de l’arsenal.MOSSOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 19 de setembre passat Manuel Murillo Sánchez, un home de 63 anys, veí de Terrassa i fill de l’últim alcalde franquista de Rubí, acusat de planejar un atemptat contra el president del Govern central, Pedro Sánchez, com a resposta a les intencions d’exhumar les restes de Franco del Valle de los Caídos. L’arrestat era vigilant de seguretat i tenia llicència d’armes. A més, havia estat campió d’Espanya d’ultrafons entre els anys 1993 i 1996, a banda de quedar al lloc catorzè a l’Europeu del 1997. Quan la policia catalana va accedir al seu domicili, es van trobar setze armes de foc, entre curtes i llargues.

A més, al seu cotxe, es van ser trobar dos pistoles, una de les quals havia estat modificada de manera il·legal. El jutjat d’instrucció número 4 de Terrassa el va enviar a presó preventiva el 21 de setembre pels delictes de conspiració per atemptar contra l’autoritat amb ús d’arma, amenaces greus, tinença il·lícita i dipòsit d’armes, municions i explosius, i odi. No obstant, no ha estat acusat de terrorisme, de manera que la investigació s’ha quedat als jutjats catalans i no ha estat remesa a l’Audiència Nacional.

Murillo no ha estat acusat de terrorisme, per això la causa no ha estat assumida per l’Audiència Nacional

La defensa de Murillo va recórrer la presó provisional al·legant que els missatges de WhatsApp s’emmarquen en el “context de la problemàtica política que existeix a Catalunya” i subratllant que ha de cuidar la seua mare i la seua germana.

Tal com va explicar ahir l’inspector dels Mossos d’Esquadra Albert Oliva, la veu d’alarma la va donar una dirigent de la formació ultra Vox de Barcelona, després de rebre un missatge en el qual Murillo sol·licitava ajuda per perpetrar l’atemptat. Després de conèixer-se la notícia, Sánchez va instar a la “serenitat i la normalitat”.

L’inspector Albert Oliva, ahir, mostrant la imatge de l’arsenal.

L’inspector Albert Oliva, ahir, mostrant la imatge de l’arsenal.MOSSOS

tracking