SEGRE

POLÍTICA CATALANA

L'ANC presenta un web d'empreses "responsables" amb la república

Fomentarà el negoci de les que no s’han posicionat contra el procés || La pàgina cita Caixa Guissona i els supermercats i gasolineres de BonÀrea

L'ANC presenta un web d'empreses

L'ANC presenta un web d'empreses "responsables" amb la república

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ANC va presentar ahir la campanya de “consum estratègic”, que pretén modificar els hàbits de consum dels ciutadans perquè elegeixin empreses que no van participar en la “campanya de catastrofisme” de la tardor de l’any passat, quan més de 3.000 empreses van traslladar les seus socials fora de Catalunya. Segons va explicar la presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, no es tracta d’“una llista de bones i dolentes”, amb referència a les empreses, sinó que es pretén “facilitar la informació als ciutadans” sobre aquestes companyies perquè després “prenguin la seues decisions”. L’objectiu de la iniciativa és contribuir a “donar efectivitat real a la proclamació de la República Catalana” a través de la selecció d’empreses “alternatives” per part dels consumidors. En aquest web (consumestrategic.cat) apareixien ahir diferents sectors amb empreses en les quals s’inclou informació de diferents aspectes, com la seu social, i sectors. En els de banca, supermercats i combustibles cita Caixa Guissona i BonÀrea.

Amb aquesta iniciativa, l’ANC pretén trencar amb el que anomena “nacionalisme econòmic” d’Espanya, on les empreses “estan lligades als poders polítics”, i crear així un sistema econòmic català “obert i autònom” que s’allunyi de la presa de decisions “amb marcat caràcter polític”. “El que volem és posar en mans de la gent tota aquella informació necessària perquè cadascú prengui les decisions més ajustades a les seues necessitats diàries”, va defensar l’entitat. En aquest sentit, segons l’ANC, la campanya del “consum estratègic” no només posa èmfasi en hipotètiques empreses compromeses amb la República Catalana, sinó també sobre aspectes com el medi ambient, l’economia circular, la responsabilitat social o “el respecte i/o promoció de la llengua catalana”.

“No és una llista d’empreses bones i dolentes”, sinó que es vol “facilitar informació al ciutadà”, afirma Paluzie Insisteix a negar el seu suport perquè rebutja “l’autonomisme i gestionar engrunes”

Paluzie va defensar que l’entitat independentista no crearà llistes de companyies “bones o dolentes”, sinó que seran aquestes mateixes les que en la primera fase del projecte s’hauran d’inscriure. En una segona fase, va explicar, s’obrirà “el directori d’empreses que reuneixen els requisits per oferir els seus productes i serveis” i “seran els consumidors” els que decideixin contactar.

Paluzie va dir que no sap quants usuaris estarien disposats a afegir-se a aquest projecte de l’ANC.

Indica que s’hauria pogut aconseguir el mateix resultat encara que amb més temps “traient els congregats per la força: agafant-los i arrossegant-los”.

Durant la negociació pressupostària, el Govern espera arrancar l’aval dels comuns als comptes, atesa l’oposició frontal del grup de la CUP a deixar-se com a aliat per a aquest tema. Aprofitant la interpel·lació de la diputada de la CUP Maria Sirvent, el conseller la va convidar a donar suport als pressupostos perquè així es podran complir els acords del 2017 entre el Govern i els anticapitalistes: “O és que ara no valen i cal incomplir els acords?”, va preguntar. Sirvent va replicar que la CUP no ha “vingut a aquest Parlament a fer autonomisme, ni a gestionar les engrunes, ni a participar en una segona Transició”.

tracking