SEGRE

PANORAMA

“Les armes, per defensar la unitat d'Espanya”

Els missatges revelen les intencions del detingut per voler matar Sánchez || Va treballar al centre d’informació l’1-O

Imatge de l’arsenal que tenia el detingut per voler assassinar Pedro Sánchez.

Imatge de l’arsenal que tenia el detingut per voler assassinar Pedro Sánchez.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’home detingut per voler matar el president del Govern central, Pedro Sánchez, deia que s’estava preparant per defensar la unitat d’Espanya als missatges de WhatsApp en els quals demanava suport. Entre els missatges de Manuel Murillo, n’hi ha un que afirma que “jo no caçaré, però tinc les armes, perquè sé que tard o d’hora es repetirà el que va passar l’any 36 i les guardo i m’entreno per defensar la unitat d’Espanya”. En un altre apuntava que “necessito ajuda per fer una cosa molt gran”.

D’altra banda, Manuel Murillo va treballar de forma “puntual i excepcional” com a vigilant de seguretat a la seu del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), situada a l’Hospitalet de Llobregat, segons va informar la Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública en un comunicat. RAC1 va afirmar que hauria pogut fer captures d’imatges de les càmeres de seguretat per traslladar-les a diverses persones, algunes de vinculades a la Guàrdia Civil.

Per la seua banda, la Fiscalia de Terrassa esperarà que avanci la instrucció de la causa al Jutjat d’Instrucció 3 de la ciutat contra el tirador detingut abans de decidir si li atribueix un delicte de terrorisme i demana al jutjat d’instrucció que s’inhibeixi a l’Audiència Nacional.

tracking