SEGRE

TERRORISME AUSTRÀLIA

Un mort i dos ferits en un atemptat a Melbourne

L’home, que va apunyalar diverses persones, acaba abatut per la policia || Estat Islàmic reivindica l’autoria de l’atac

El cadàver de la víctima, a terra, custodiat per un policia.

El cadàver de la víctima, a terra, custodiat per un policia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una persona va morir i dos més van resultar ferides en l’atac perpetrat per un individu amb un ganivet contra diversos transeünts en un cèntric carrer de la ciutat australiana de Melbourne, que la policia va qualificar com un acte “terrorista” i que va ser reivindicat poc després per l’Estat Islàmic (EI). L’atacant, que no va ser identificat però del qual se sap que era conegut per la policia i els serveis de contraterrorisme, va morir mitja hora després d’arribar a l’hospital, a on va ser traslladat després de rebre un tret al pit de la policia quan provava de reduir-lo.

“Pel que sabem fins ara d’aquest individu, ho estem tractant com un incident terrorista”, va dir en roda de premsa Graham Ashton, cap de la policia de Victòria, estat al sud-est d’Austràlia la capital del qual és Melborune. “És conegut per la policia, bàsicament en relació amb uns familiars seus que són del nostre interès. És algú que en conseqüència és conegut per la policia de Victòria i les autoritats federals d’intel·ligència”, va explicar el responsable policial.

L’atacant era un somali amb un familiar que va ser detingut l’any passat i imputat per terrorisme

L’agressor residia en un suburbi al nord-oest de Melbourne i tenia antecedents per delictes relacionats amb drogues, robatoris i conducció de vehicles, va indicar Ashton, que va evitar oferir més dades sobre l’atacant. Segons la cadena SBS, l’individu era un somali amb un familiar que va ser detingut l’any passat i imputat amb càrrecs de terrorisme.

L’Estat Islàmic va assumir l’autoria de l’atac a través de l’agència Amaq, afí al grup jihadista, i va assegurar que l’autor dels apunyalaments era un dels seus combatents.

L’atac va tenir lloc a les 16.20 hora local al cèntric carrer Bourke, quan l’assaltant va estacionar un cotxe a l’entrada d’un centre comercial i va sortir amb un ganivet amb què va agredir diversos vianants, un dels quals va morir al mateix lloc. Segons afirma Ashton, un vehicle amb policies va arribar al cap d’un minut i l’agressor va atacar els agents a cops de puny i després va intentar utilitzar un ganivet, moment en què un d’ells li va disparar.

tracking