SEGRE

PARTITS CONGRÉS

Alejandro Fernández relleva Albiol al capdavant dels populars catalans

La presidenta del PP a Lleida, Marisa Xandri, nomenada vicesecretària d’Acció Social || Casado subratlla que “ja no es mata per la independència” a Catalunya

Xandri, amb els nous líder i secretari general del PP català, Daniel Serrano i Alejandro Fernández.

Xandri, amb els nous líder i secretari general del PP català, Daniel Serrano i Alejandro Fernández.PP DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat del PP al Parlament Alejandro Fernández es va convertir ahir en el nou president dels populars catalans en substitució del fins ara número 1 de la formació, Xavier García Albiol. Fernández, parlamentari a la Cambra catalana per la província de Tarragona i que va aconseguir l’escó a les eleccions del 21-D per un estret marge, va obtenir el suport del 97,1% dels compromissaris del XV Congrés del PP català, que es va celebrar a Sitges. Després del nomenament, va apel·lar a la unitat i a l’esperança. “El nostre partit té futur”, va assegurar, alhora que va carregar contra la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, per la negativa a presentar-se com a candidata a la presidència de la Generalitat després d’haver estat la primera força als comicis catalans de l’any passat. Fernández va comptar amb el suport del president del Partit Popular, Pablo Casado, que va convidar els votants del centredreta que han confiat en altres formacions que tornin. “Aquesta continua sent casa seua”, va subratllar. A més, va carregar contra la “falsa hegemonia dels nacionalistes”. Igualment, va recordar que, a Catalunya “s’ha matat per la independència”, amb referència als atemptats contra l’empresari Josep Maria Bultó i l’exalcade de Barcelona Joaquim Viola als anys setanta. “Ja no es mata per la independència, però s’atempta contra el pluralisme”, va emfatitzar.

La nova direcció dels populars catalans comptarà amb la presència de la lleidatana Marisa Xandri com a vicesecretària d’Acció Social. Xandri va destacar que Lleida i Barcelona són les úniques províncies que compten amb vicesecretaris. Així mateix, va indicar que l’objectiu de cara a les municipals és presentar el màxim de candidatures possibles a la demarcació i aconseguir els millors resultats possibles, tant a la capital del Segrià com a la resta de comarques. A banda de Xandri, també s’hi han incorporat com a vocals el regidor del PP a Mollerussa Joan Simeón i el també popular mollerussenc Miquel Àngel Balao. Així mateix, l’edil del PP a Aitona Jaume Izcara va ser nomenat secretari de Medi Ambient. “Estem molt contents perquè el PP català tindrà un accent més lleidatà”, va assegurar Xandri.

tracking