SEGRE

SUCCESSOS DESASTRES NATURALS

Califòrnia pateix els focs més nocius de la seua història

Trump culpa l’Estat dels incendis per “mala gestió” forestal

Els bombers, incapaços de controlar la virulència de les flames en uns incendis històrics.

Els bombers, incapaços de controlar la virulència de les flames en uns incendis històrics.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys nou persones han mort, trenta-cinc es troben desaparegudes i milers han hagut de ser evacuades de les seues llars pels tres enormes incendis declarats a Califòrnia que han portat a la declaració d’emergència a Malibú, Ventura i Los Angeles, en els que són ja els més destructius de la història de l’estat.

Els nou morts els han trobat a la ciutat de Paradise, al nord de l’estat, on les flames de l’incendi de Camp, el més greu des que van començar els registres a tot l’estat, han consumit més de 6.700 llars i negocis.

L’incendi que afecta el comtat californià de Ventura, i que ha obligat a desallotjar les benestants poblacions de Malibú i Calabasas, on resideixen estrelles de Hollywood, ha deixat al carrer Lady Gaga, Kim Kardashian, Guillermo del Toro i altres famosos. Per la seua banda, l’actor Charlie Sheen va demanar ajuda a Twitter per localitzar els seus pares.

En aquest context, el president nord-americà, Donald Trump, va culpar les autoritats californianes d’una “absoluta mala gestió” en els devastadors incendis i va amenaçar de cancel·lar futurs ajuts federals. “O s’hi posa remei ara, o no hi haurà més pagaments federals!”, va agregar a través del seu compte de Twitter.

tracking