SEGRE

REFORMA GOVERN

Sánchez aprovarà aquest mes la proposta per eliminar els aforaments

Posa en relleu el “sentit comú” del PSOE

El president del Govern, Pedro Sánchez, ahir, a Fuenlabrada.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ahir, a Fuenlabrada.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Pedro Sánchez, va anunciar ahir que, d’aquí a un mes, el Consell de Ministres aprovarà la proposta de reforma constitucional per eliminar els aforaments. “Fa un mes i mig llarg vam anunciar que proposaríem una reforma de la Constitució per acabar amb els aforaments i abans que finalitzi aquest mes aquesta proposta de reforma constitucional serà portada al Consell de Ministres”, va manifestar davant de les 1.500 persones congregades en un poliesportiu del municipi madrileny de Fuenlabrada, lloc elegit pels socialistes per allotjar el primer gran acte de partit al qual ha anat Sánchez després del seu desembarcament a la Moncloa. La proposta, que està pendent de l’informe del Consell d’Estat, afectarà diputats, senadors i membres de l’Executiu en qüestions que no tinguin a veure amb l’exercici del càrrec, segons va explicar en el seu moment el Gabinet socialista.

De l’acte d’ahir a Fuenlabrada, que va escenificar la proclamació dels candidats del PSOE per a les eleccions autonòmiques del maig del 2019, se’n va absentar, precisament, la cap de llista en els comicis andalusos del pròxim 2 de desembre, Susana Díaz. L’actual presidenta de la Junta i exrival de Sánchez a les primàries socialistes de l’any passat no hi va assistir a causa de l’agenda de la campanya electoral a Andalusia.

Susana Díaz no va estar present a l’acte de Fuenlabrada a causa de l’agenda de campanya

D’altra banda, Sánchez va reivindicar el “sentit comú” de les polítiques del seu Govern davant la “política busca-raons” que, al seu entendre, protagonitza l’oposició. “Governem des del sentit comú, governem per a tothom”, va reivindicar. En canvi, va lamentar, a alguns se’ls ha “entravessat” i “parat el rellotge” amb la moció de censura, amb referència al PP i Ciutadans.

tracking