SEGRE

POLíTICA

Calvo afirma que Marchena haurà de ser "rellevat" com a jutge del cas "procés"

Calvo afirma que Marchena haurà de ser

Calvo afirma que Marchena haurà de ser "rellevat" com a jutge del cas "procés"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta del Govern i ministra de Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, Carmen Calvo, ha afirmat aquest dilluns que si Manuel Marchena és nomenat president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) "evidentment" haurà de ser "rellevat" com a jutge del cas del procés sobiranista, en ser incompatible amb l’esmentat càrrec.

Segons han informat fonts de l’Executiu, el Govern i el PP han pactat el nomenament de Manuel Marchena com a president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

En declaracions a TV3, Calvo ha confirmat que "evidentment, presidint el Tribunal Suprem i el CGPJ, no pot fer-se càrrec d’aquest procés judicial (el judici de l’1-O) com a jutge. Ara haurà de ser rellevat", ha assenyalat.

La vicepresidenta ha considerat que el nou òrgan de govern dels jutges -que comptarà amb una majoria d’onze membres progressistes dels vint que el conformen- ha de ser "un òrgan que millori la justícia i les condicions en les quals treballen jutges i jutgesses". "Una etapa nova que ha de ser necessàriament millor", ha considerat.

"Necessitem posar molta més atenció i recursos al que els ciutadans consideren ja que és un problema de funcionament i és la resposta en l’administració de justícia. En això hem estat treballant en les últimes setmanes i el que volem no és tant la focalització en qui o qui, sinó en el que cal fer. És el que ens importa a nosaltres amb el CGPJ", ha relatat.

En tot cas, Calvo havia assenyalat minuts abans de transcendir aquesta notícia que, en el supòsit que Marchena fos l’elegit, la seua "sortida" al capdavant del judici de l’1-O suposaria l’"entrada d’un altre jutge que li correspongui en l’ordre previst" i que això no "afecta per a res" al calendari del judici i no provocaria "cap tipus de retard".

tracking