SEGRE

Martínez Arrieta apunta a presidir el tribunal del 'procés'

Considerat més progressista que el seu antecessor, Manuel Marchena

Andrés Martínez Arriete.

Martínez Arrieta apunta a presidir el tribunal del 'procés'EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El magistrat Andrés Martínez Arrieta serà previsiblement el nou president del tribunal del judici del "procés" en substitució de Manuel Marchena, candidat pactat pel Govern i el PP per presidir el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i el Tribunal Suprem. Considerat més progressista que Marchena, Martínez Arrieta va formar part del comitè fundador de l’associació judicial Francisco de Vitòria i forma part de la Sala Penal de l’alt tribunal des del 1998. Segons han confirmat a Efe fonts jurídiques, és el candidat més probable per situar-se al capdavant del tribunal que jutjarà a la cúpula del "procés", precisament per ser el magistrat de més antiguitat tant a la Sala Penal com del propi tribunal del cas i també és possible que pugui assumir la ponència de la sentència.

A més, amb la sortida de Marchena, la Sala també haurà de nomenar un altre magistrat que ocupi el setè lloc del tribunal del "procés". De moment, les fonts apunten que podria ser Susana Polo la magistrada que entraria a formar part del tribunal, una jutgessa nouvinguda al Suprem i que no ha tingut cap contacte amb el cas. D’aquesta forma, el tribunal quedaria format per Martínez Arrieta, Juan Ramón Berdugo, Luciano Varela, Antonio del Moral, Ana María García Ferrer, Andrés Palomo i Susana Polo.

En qualsevol cas, això no seria fins el moment en què Marchena fos nomenat i fins llavors aquest magistrat podrà continuar prenent decisions tant com president del Penal com del tribunal del "procés".

Malgrat que el candidat a presidir el CGPJ ja estigui pactat pel Govern i el PP, són formalment els vint nous vocals els qui l’han d’elegir, segons la Llei Orgànica de Poder Judicial.

Si no hi ha una nova pròrroga, avui s’acaba el termini perquè els grups parlamentaris presentin candidats a vocal del CGPJ, el mandat del qual acaba el 4 de desembre.

tracking