SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Pablo Iglesias i Colau demanen al sobiranisme suport als pressupostos

Insten PDeCAT i ERC a “no posar-ho fàcil als enemics de la democràcia” || Arrimadas: “No acceptaré lliçons d’humanitat” de partits independentistes

Iglesias, a Rufián i a Borrell: “No sigueu tan xulos”

Iglesias, a Rufián i a Borrell: “No sigueu tan xulos”SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, van instar ahir els partits independentistes de Catalunya amb representació al Congrés, PDeCAT i ERC, a donar suport als pressupostos de l’Estat (PGE). En un acte a la capital catalana, Iglesias va advertir que no fer-ho podria portar Espanya a unes noves eleccions i que això podria desembocar en un Govern de PP, Cs i Vox. “No ho posem fàcil als enemics de la democràcia”, va dir.

Iglesias va admetre que potser és “immoral” parlar de Pressupostos quan hi ha polítics i líders socials presos. Tanmateix, va demanar als sobiranistes de treballar amb “empatia i sentit comú” per asseure el Govern socialista en una taula de negociació. Així mateix, va recordar que els PGE beneficiarien els treballadors per la pujada del salari mínim, l’actualització de les pensions segons l’IPC i les millores en les prestacions a la dependències. Per la seua part, Colau va afirmar que els Comuns estan al costat dels independentistes per denunciar la repressió i els va demanar que estiguin “al costat de la gent treballadora” que “no té la culpa de continuar patint les polítiques del PP”.

Proposa un “programa de mínims” per aconseguir “solucions democràtiques i un referèndum pactat”

A la nit, en una entrevista a TV3, la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va dir que no acceptarà “lliçons d’humanitat” dels partits independentistes per no visitar els dirigents sobiranistes a la presó, i va criticar que el president, Quim Torra, no dialogui amb l’oposició. Creu que Torra està buidant de contingut les institucions.

Arnaldo Otegi planteja una aliança independentista El coordinador general d’EH-Bildu, Arnaldo Otegi, es va mostrar ahir partidari d’establir una aliança entre formacions independentistes de Catalunya, Euskadi i Galícia per presentar-se juntes a les eleccions espanyoles. En declaracions a TV3, va indicar que es tracta d’una idea de Carles Puigdemont i va valorar que és “molt potent”.

tracking