SEGRE

PANORAMA

Cridats a declarar 26 policies per les càrregues de l'1-O

Investigació del Tribunal Superior de Justícia || Imputen 3 guàrdies civils per emmanillar un jove l’1 d’octubre

Imatge dels Cantaires per la llibertat, ahir a la plaça de la Paeria de Lleida.

Imatge dels Cantaires per la llibertat, ahir a la plaça de la Paeria de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 26 policies nacionals començaran a declarar com a investigats avui a les 10 hores davant del Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona, al ser investigats per les càrregues a votants de l’1-O a la capital catalana. Avui declararan cinc agents i, després d’ells, grups de quatre o cinc policies els dies 14, 16, 20, 22 i 23 de novembre davant d’aquest mateix jutjat, segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

En diverses interlocutòries, el jutjat ha anat investigant agents per actuacions irregulars durant el dispositiu per impedir el referèndum, assegurant que, en alguns casos, la seua intervenció va poder ser “indiscriminada i desproporcionada”. D’aquesta manera, el jutge sospita que els agents van poder cometre una infracció penal amb una “actuació policial clarament injustificada o mancada de cap proporcionalitat”. Els centres educatius en què s’ha identificat i investigat aquests 26 agents de la Policia Nacional són l’escola Mediterrània, l’IES Pau Claris, el Fedac d’Horta, el Ceip Àgora, la Escola Infant Jesús, Escoles Pies de Sant Antoni, l’Escola Ramon Llull i l’escola Dolors Monserdà. Tots ells a la ciutat de Barcelona.

La investigació dels guàrdies civils imputats es va iniciar per la denúncia interposada pel jove

L’Audiència de Barcelona va ordenar ahir interrogar com a investigats tres agents de la Guàrdia Civil acusats d’un delicte de detenció il·legal per haver retingut i emmanillat un jove de la localitat barcelonina de Fonollosa. En una interlocutòria, l’Audiència barcelonina revoca la decisió del jutjat de Manresa, que va denegar les declaracions i li ordena interrogar els guàrdies civils per un delicte de detenció il·legal. La investigació deriva de la denúncia presentada pel jove, que va relatar haver estat emmanillat i apartat a un costat, mentre els guàrdies civils intervenien per impedir la votació a l’ajuntament. Després va ser alliberat “sense haver estat informat dels motius d’una possible detenció”, segons sosté la interlocutòria.

Identificat l’agressor del càmera de Telemadrid Els Mossos d’Esquadra van identificar ahir un dels agressors al càmera de Telemadrid durant una concentració de Cs el 29 d’agost al parc de la Ciutadella de Barcelona. L’agressor és un home de nacionalitat espanyola de 36 anys, que es va presentar divendres a declarar a les dependències policials. Unes 3 persones van agredir un càmera, després de confondre’l amb un treballador de TV3: li van clavar un cop de puny i diverses puntades de peu.

Imatge dels Cantaires per la llibertat, ahir a la plaça de la Paeria de Lleida.

Imatge dels Cantaires per la llibertat, ahir a la plaça de la Paeria de Lleida.AMADO FORROLLA

tracking