SEGRE

IMMOBILIARI LEGISLACIÓ

La nova llei hipotecària farà pagar al banc les despeses, tret de la taxació

Les entitats es faran càrrec de les derivades de notaria i la primera còpia

Imatge d’un edifici amb diversos pisos en venda.

Imatge d’un edifici amb diversos pisos en venda.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, a excepció d’Units Podem, van acordar ahir un repartiment de la despesa d’hipoteques: la banca haurà de pagar els notarials i el client es farà càrrec de la taxació, segons la futura nova llei. A més, els notaris realitzaran un qüestionari sense cost al prestatari per assegurar-se que entén totes les clàusules del contracte.

Així, l’entitat financera haurà d’assumir les despeses de gestoria, de la inscripció de les garanties al registre de la propietat i el cost dels aranzels notarials de l’escriptura. També abonarà els costos de la primera còpia del contracte, encara que si el client sol·licita una altra còpia, ell n’assumirà el cost. Per una altra banda, l’entitat financera haurà d’assumir l’impost d’actes jurídics documentats, una cosa inclosa en el decret llei aprovat pel Govern espanyol i en contra de la decisió del Tribunal Suprem.

Aquesta distribució de despeses s’inclou a l’article dedicat a les normes de transparència en la comercialització de les hipoteques, a l’esborrany de les quals s’amplia tres dies (de set a deu) el termini mínim que es dóna al client per poder estudiar la documentació facilitada per l’entitat financera, abans de procedir a la firma del contracte.

CCOO demana una data per al canvi de la legislació laboral, mentre que el líder de Ciutadans, Albert Rivera, va qualificar la proposta de Sánchez de “pegat” perquè “consolida la discriminació” dels treballadors temporals davant dels fixos.

Sánchez vol recuperar les jubilacions forçoses 

El president del Govern central, Pedro Sánchez, vol impulsar la recuperació de les jubilacions forçoses per edat en el marc dels convenis col·lectius i establirà el registre obligatori dels horaris de treball per evitar abusos. Vol reduir a tres els tipus de contractes: un d’indefinit, un de temporal i un altre de formació o relleu.

tracking