SEGRE

TRIBUNALS

Valtònyc denuncia Espanya davant d'Estrasburg per falta de llibertat d'expressió

Valtònyc denuncia Espanya davant d'Estrasburg per falta de llibertat d'expressió

Valtònyc denuncia Espanya davant d'Estrasburg per falta de llibertat d'expressióEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) va registrar el passat 30 d’octubre una demanda contra Espanya del raper Josep Miquel Arenas Beltrán, Valtònyc, en la qual al·lega una violació de la seua llibertat d’expressió.

Fonts del Tribunal d’Estrasburg van indicar a Efe que aquesta denúncia, referida a l’article 10 del Conveni Europeu de Drets Humans, va quedar registrada amb el número 50.607/18, i que la defensa de Valtònyc va a càrrec de l’advocat Gonzalo Boye.

És el mateix lletrat que té entre els seus defensats a l’expresident català Carles Puigdemont, que, com ell, va fugir de la justícia espanyola i s’ha instal·lat a Bèlgica.

Quinze dies després de ser presentada la demanda es troba en un estat preliminar, la qual cosa vol dir que encara no s’ha comunicat a les parts perquè puguin fer observacions.

El Tribunal europeu va rebutjar el juny passat la petició de Valtonyc per retardar el seu ingrés a la presó i suspendre la sentència per la qual va ser condemnat a tres anys i mig de presó per amenaces, injúries greus a la Corona i enaltiment del terrorisme.

El raper mallorquí hauria d’haver entrat a la presó a Espanya abans del passat 24 de maig, quan concloïa el termini atorgat per la Justícia espanyola, però, després de diverses setmanes en parador desconegut, va reaparèixer el juliol a Brussel·les.

tracking