SEGRE

PANORAMA

ERC exigeix disculpes a Madrid per “arranjar” el Poder Judicial

Sánchez critica que Tardà parli de politització de la justícia i demani intercedir amb el fiscal || Cs: “Un nou Estatut és un error”

ERC exigeix disculpes a Madrid per “arranjar” el Poder Judicial

ERC exigeix disculpes a Madrid per “arranjar” el Poder JudicialEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, va exigir ahir al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que demani el cessament del president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, i “perdó” per l’“arranjament” en el repartiment de cadires del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) pactat entre el PSOE i el PP. Sánchez, al contrari, va recordar a Tardà que la Constitució estableix com es du a terme la renovació del CGPJ i li va retreure que critiqui una suposada politització de la justícia i alhora demani al Govern espanyol que intercedeixi davant de la Fiscalia a favor dels presos de l’1-O.

D’altra banda, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, va qualificar d’“error” que Sánchez vulgui oferir un nou Estatut per a Catalunya el proper mes de desembre, assegurant que en aquest moment “un no s’ha d’endinsar en l’autogovern sinó a supervisar” les comunitats i “saber com s’utilitzen els diners de l’Estat”. Com a resposta, la vicepresidenta del Govern estatal, Carmen Calvo, va acusar Cs de viure de la confrontació territorial. “Se’ls ha vist el llautó, sense el conflicte territorial no farien res en política”, va manifestar durant la sessió de control el Govern. S’hi va unir la ministra de Justícia, Dolores Delgado, assegurant que Cs carrega contra els presumptes indults els presos sobiranistes per “avivar el conflicte”. Així mateix, el portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, també va acusar PP i Cs d’estar “utilitzant un llenguatge bèl·lic i bel·licista” al parlar de Catalunya i del conflicte amb els independentistes.

D’altra banda, representants del Partit Popular, Cs, UPN, PAR, Fòrum Astúries i CC van participar ahir en la primera de les reunions del que, segons va apuntar el líder dels populars, Pablo Casado, ha de ser un front comú dels partits “constitucionalistes” contra l’independentisme, encara que la trobada no va servir per anar més enllà del diagnòstic compartit. El taronja Ignacio Prendes va assegurar: “No hem parlat de cap via ni estructura formal ni res.”

tracking