SEGRE

May diu que es mantenen els preparatius per a un 'brexit' sense acord

La primera ministra britànica, Theresa May

May diu que es mantenen els preparatius per a un 'brexit' sense acordEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra britànica, Theresa May, ha dit aqust dijous que el seu Govern manté els preparatius per a un "brexit" sense acord, després de difondre ahir un esborrany de pacte consensuat amb Brussel·les. L’Executiu "continuarà amb els preparatius" per al cas que el Regne Unit abandoni dràsticament la Unió Europea (UE) el 29 de març de 2019, va dir May en una compareixença a la Cambra dels Comuns. La primera ministra conservadora va respondre així a un diputat de la seua formació, Steve Baker, que la va instar a accelerar aquests preparatius davant de l’oposició que ha suscitat el text preliminar pactat amb Brussel·les.

May va aconseguir ahir el suport del seu gabinet al document, que senti les bases de la sortida britànica i de la futura relació comercial, però dos ministres han dimitit avui per estar en desacord i no es descarten més baixes.

Diputats de tots els grups parlamentaris han indicat que votaran en contra d’aquest pacte en una eventual votació als Comuns al desembre, mentre que també està en qüestió el lideratge de May, assetjada en el seu propi partit. En la seua intervenció parlamentària, la primera ministra va descartar a més fer cap tipus de preparatiu per aturar el procés de "brexit" o sortida britànica de la UE, tal com li demanava el líder dels liberaldemòcrates Vince Cable, partidaris d’un segon referèndum.

tracking