SEGRE

POLÍTICA

El PSC evidencia "un problema entre catalans" en la cimera del Palau

Durant el tradicional acte d’homenatge a Ernest Lluch

El PSC evidencia

El PSC evidencia "un problema entre catalans" en la cimera del PalauEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSC considera que la cimera de forces parlamentàries celebrada ahir en el Palau de la Generalitat va evidenciar "un problema entre catalans", segons ha manifestat el secretari d’Organització socialista, Salvador Illa, durant el tradicional acte d’homenatge a Ernest Lluch.

Illa s’ha desplaçat fins Maià de Montcal (Girona) per participar en l’ofrena davant de la tomba de Lluch i, allà, s’ha referit a aquesta reunió "en la qual es van posar de manifest les profundes diferències a Catalunya entre les diferents opcions polítiques".

"Tenim un problema entre catalans en primera instància", ha assenyalat el secretari d’Organització del PSC, per a qui la cimera va ser un exercici de posar-se "davant de l’espill" per prendre consciència "que cal refer consensos".

Salvador Illa ha lamentat l’absència en la reunió de Ciudadanos, PP i la CUP, especialment del primer per ser el partit més votat en les últimes eleccions autonòmiques i "no haver estat capaç de formular propostes per desbloquejar la situació política a Catalunya".

Segons Illa, aquestes absències suposen desobeir "un mandat del Parlament", després de la qual cosa s’ha reafirmat que, després de la cimera, el PSC està més convençut que la solució passa per "millorar el finançament i l’autogovern i acabar amb una reforma de l’Estatut i, possiblement, de la Constitució".

Els parlaments previs a l’ofrena s’han celebrat aquest any a l’interior de l’església de Maià de Montcal per la pluja que queia i, en ells, ha participat també la filla d’Ernest Lluch, Eulàlia, que ha agraït el record que es manté del seu pare.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, finalment no ha pogut assistir a l’acte afligit d’una grip.

tracking