SEGRE

POLÍTICA

Jordi Turull assegura que l’independentisme no li deu res a Pedro Sánchez

Recorda que el Govern socialista pretén negociar els Pressupostos com si el clima polític anés d’aparent normalitat

Jordi Turull assegura que l'independentisme no li deu res a Pedro Sánchez

Jordi Turull assegura que l'independentisme no li deu res a Pedro SánchezEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller de Presidència i exportaveu del Govern Jordi Turull ha assegurat en una entrevista des de presó que l’independentisme no li deu res al president del Govern, Pedro Sánchez.

Turull ha concedit una entrevista a Catalunya Ràdio des de la presó de Lledoners, on espera el judici a la cúpula del 'procés', un judici que, ha afirmat, "no serà just ni en la forma ni en el fons" i la instrucció del qual "ha anat encaminada a buscar un escarment a costa d'allò que sigui, no a impartir justícia".

L’exconseller ha confessat en l’entrevista que, després del relleu de Mariano Rajoy pels socialistes, l’independentisme "no esperava res" del PSOE, ja que, segons el seu parer, "el socialisme espanyol sempre ha estat i ha actuat de forma molt acomplexada per la reacció de la dreta espanyola més rància respecte a Catalunya".

Quant a la posició dels partits independentistes respecte a la negociació dels pressupostos de l’Estat, Turull ha assenyalat que el Govern socialista pretén negociar com si el clima polític anés d’aparent normalitat, "quan la situació a Catalunya, no només pels presos, és d’una greu excepcionalitat i anormalitat democràtica".

"Ens proposen bones paraules a canvi dels nostres vots. I, com sempre, nosaltres hem de pagar per endavant. Quin gran negoci, vesteixi l’experiència!", afirma l’exconseller, que retreu que "se’ns mira com si estiguéssim en deute amb Pedro Sánchez. En deute de què o per què? Perquè són més simpàtics que els d’abans, però no canvien res respecte al conflicte català?", s’ha preguntat.

Jordi Turull ha retret així mateix als dirigents del PP i de Cs les seues afirmacions sobre el suposat tracte de favor que tenen els polítics reclosos a les presons catalanes, convidant-los que vagin als centres penitenciaris, parlin amb els altres presos i "no llancin notícies falses o distorsionades".

"Personalment -ha confessat- em sap molt greu veure com actuen companys amb qui, malgrat l’abisme ideològic, he compartit molts moments. Però allà cada un amb la seua escala de valors".

tracking