SEGRE

NEGOCIACIÓ PRESSUPOSTOS

L'Executiu esgotarà la legislatura encara que no aprovi els comptes

Admet que “el temps s’acaba” per aconseguir suports || Iglesias no veu “assenyat” governar per decret i advoca per avançar les eleccions si no hi ha pressupostos

Sánchez i Felip VI, ahir, a la Cimera Iberoamericana a Antigua.

Sánchez i Felip VI, ahir, a la Cimera Iberoamericana a Antigua.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Govern central, Isabel Celaá, va insistir ahir que “es continua treballant” a fi d’obtenir els suports necessaris per tirar endavant els pressupostos generals de l’Estat al Congrés. En aquest sentit, va explicar que “encara hi ha temps per aconseguir aquests vots i seguirem en la idea que puguin sortir els comptes”. No obstant, va deixar oberta la porta que el Gabinet socialista acabi per no portar el seu projecte pressupostari a la Cambra Baixa i governi per decret. “El Consell de Ministres prendrà la decisió de si presenta o no els nous comptes quan observi el resultat de les negociacions”, va subratllar. Així mateix, fonts de la Moncloa desplaçades a la XXVI Cimera Iberoamericana, que se celebra a l’illa caribenya d’Antigua, van admetre que “el temps s’acaba” perquè, ara per ara, només Units Podem s’ha afegit als plans pressupostaris de l’Executiu de Pedro Sánchez, mentre que s’estan mantenint converses amb el PNB. Amb tot, Celaá va descartar un avançament electoral i va manifestar que el Govern central aposta per esgotar la legislatura. Així, la portaveu de la Moncloa va recordar que Sánchez està avalat no només pels 84 parlamentaris socialistes del Congrés, sinó que també pels altres que van dipositar en ell la confiança en el moment de donar-li suport en la moció de censura que va fer fora Mariano Rajoy de la presidència.

Al contrari, el líder d’Units Podem, Pablo Iglesias, es va mostrar partidari d’avançar les eleccions si, finalment, no hi ha pressupostos. En aquest sentit, va assegurar que no seria “assenyat” que Sánchez intentés governar per decret. “Una cosa és voler manar per decret i una altra poder”, va advertir Pablo Iglesias.

Casado retreu que Iglesias parli en nom del Govern socialista

El president del PP, Pablo Casado, va criticar ahir que el líder morat, Pablo Iglesias, “torni a exercir de vicepresident” al parlar sobre els pressupostos generals de l’Estat. “És una imatge poc edificant”, va subratllar, alhora que va desafiar els socialistes a anar a eleccions immediatament. Mentrestant, el número 1 de Cs, Albert Rivera, va qualificar de “frívola i cínica” l’actitud del president de l’Executiu, Pedro Sánchez, per provar de mantenir-se “al poder” amb uns comptes, els de Rajoy, que va rebutjar abans d’arribar a la Moncloa. Així mateix, Rivera va apostar per avançar eleccions perquè “un Govern sense pressupostos és com un cotxe sense gasolina”.

tracking