SEGRE

POLÍTICA

Torra veu "essencial" guanyar les municipals "per fer efectiva la república"

En la clausura de la XX Assemblea de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) a Sant Celoni

Torra veu

Torra veu "essencial" guanyar les municipals "per fer efectiva la república"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat avui que la victòria dels alcaldes independentistes en les pròximes eleccions municipals, el maig de 2019, és un "pas essencial" per poder "fer efectiva la república".

En la clausura de la XX Assemblea de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) a Sant Celoni (Barcelona), Torra ha destacat que fer efectiva la república que desitgen els independentistes passa per les pròximes eleccions municipals, que se celebraran el 26 de maig de 2019.

"Alcaldes de l’ACM, alcaldes republicans independentistes, alcaldes de l’1-O, tot el meu suport perquè guanyeu aquestes eleccions, perquè són un pas essencial per fer efectiva la república," ha afirmat el president català, que ha afegit que "la millor garantia per culminar la república són els municipis".

"Aquesta república que anhelem i que volem fer efectiva passa per les pròximes eleccions municipals", ha insistit Torra davant d’un centenar d’alcaldes de l’ACM.

Per la seua part, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha apostat per "apoderar el món local" perquè es converteixi en un "veritable soci" del govern català.

"Som en el mateix costat de la taula, treballant per millorar els nostres pobles i ciutats i els nous reptes que el món d’avui i de demà ens planteja", ha dit Artadi durant la inauguració de l’Assemblea de l’ACM.

Ha afirmat que el Govern vol treballar "de costat" amb els ajuntaments i que una de la manera de fer-ho, ha dit, és "apoderar més el Consell de Governs Locals per afrontar millor els reptes de l’administració local i que tinguin un altaveu".

En l’acte també ha intervingut el president de l’ACM, David Saldoni, que ha reclamat que s’arxivi la causa oberta en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) al conseller d’Interior i exlíder de l’ACM, Miquel Buch, i a l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú (Barcelona) i expresidenta de l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI), Neus Lloveras, per demanar suport als alcaldes per a l’1-O.

Saldoni ha celebrat que la Fiscalia Superior de Catalunya hagi arxivat les diligències a l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, en no acreditar-se que cedís locals públics per a l’1-O, i ha demanat que s’arxivi els altres procediments oberts contra els altres alcaldes pel seu paper en el referèndum.

tracking