SEGRE

TEMPORAL TRAGÈDIA

Troben mort l'home desaparegut a les inundacions de Mieres

Un motorista alemany de 62 anys

Imatge dels carrers del barri de les Basses d’Alzira, a la província de València, ahir.

Imatge dels carrers del barri de les Basses d’Alzira, a la província de València, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El guia de 62 anys que va morir ahir quan intentava creuar un torrent a prop de Mieres, a la comarca de la Garrotxa, era un motorista expert que havia practicat activitats similars en moltes ocasions arreu del món. Els Bombers van trobar el cos de l’home a la matinada, després d’haver-lo buscat durant més de vuit hores.

El succés va ocórrer al voltant de les tres de la tarda, quan l’home va intentar tornar a peu després de creuar amb la seua moto un pas inundat que travessa el torrent del collet de Guixeres, entre Mieres (la Garrotxa) i Sant Miquel de Campmajor, a la comarca del Pla de l’Estany. El temporal va deixar més de 150 litres per metre quadrat i la zona completament inundada, la qual cosa va provocar que el corrent arrossegués la víctima rierol avall, segons van explicar veïns de Sant Miquel de Campmajor.

Protecció Civil desactiva el pla Inuncat per les pluges i cabals menys intensos en territori català

Protecció Civil va desactivar el pla Inuncat per risc d’inundacions per a la millora de la situació meteorològica i l’estat dels rius. Les pluges van ser locals i menys intenses. Els cabals dels rius van anar a la baixa. Tanmateix, el pla va quedar, ahir a la tarda, en fase de prealerta per les possibles acumulacions d’aigua a les comarques del nord de Girona i els cabals fora de l’habitual a les conques dels rius de Girona i el Llobregat. D’aquesta manera, el departament de Territori va mobilitzar més de 300 persones per resoldre 100 incidències a causa dels diversos xàfecs.

Per una altra banda, el consell de ministres va aprovar ahir un Reial Decret mitjançant el qual s’amplia la declaració d’emergència a diversos ajuntaments de les províncies de Terol, València, Cadis, Huelva i Màlaga, que fa anys van patir danys a conseqüència de temporals i que no van rebre ajuts.

tracking