SEGRE

POLÍTICA EL PROCÉS

Torra veu essencials les municipals per “fer efectiva la República”

Assegura que no hi ha “alternatives” a la independència || Celaá creu que el Govern busca “pistes d’aterratge per tornar a la normalitat” i Casado vol un nou 155

Torra veu

Torra veu "essencial" guanyar les municipals "per fer efectiva la república"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va explicar ahir que guanyar les eleccions municipals són essencials per “fer efectiva la República”. En la clausura de l’assemblea de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), el cap de l’Executiu va apel·lar al municipalisme, que “no ha fallat mai”, alhora que va advertir que “aquest poble no tolera que al segle XXI es pugui actuar repressivament i judicialment contra decisions polítiques, legítimes, democràtiques i defensades pacíficament”. En aquest sentit, Torra va subratllar que no “ens valen ni engrunes ni pans” i va insistir que “no hi ha alternativa a continuar avançant cap a la llibertat”. En la mateixa línia, la portaveu del Govern, Elsa Artadi, va instar el món municipal a “empoderar-se per defensar les llibertats” i no normalitzar la “injustícia” espanyola. Per la seua part, el president de l’ACM, David Saldoni, va celebrar que la Fiscalia Superior de Catalunya hagi arxivat les diligències contra l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, al no poder acreditar que el també diputat de JxCat cedís locals públics per a l’1-O. Per això, Saldoni va instar el Ministeri Públic a arxivar els altres processos oberts contra alcaldes pel referèndum.

Al contrari, la portaveu de l’Executiu central, Isabel Celaá, va advertir que el Govern i els independentistes “estan demanant pistes d’aterratge per tornar a la normalitat anterior”. Així, es va mostrar convençuda que el Gabinet de Pedro Sánchez trobarà “el camí” per resoldre el conflicte català.

D’altra banda, va carregar contra els populars i l’anterior Govern de Mariano Rajoy, als quals va acusar de “llançar més gasolina al foc”. També va descartar aplicar un 155 “permanent”, tal com ha apuntat el president del PP, Pablo Casado. De fet, el mateix Casado va advocar ahir mateix per intervenir “immediatament” els comptes de la Generalitat, després d’haver exigit la il·legalització d’Arran, la branca juvenil dels cupaires, hores abans.

D’altra banda, en relació amb una possible llista unitària de cara a les europees, va indicar que “si hi ha ganes d’unitat el nom no ha de ser mai el problema en cap candidatura”, en al·lusió que el número 1 sigui Oriol Junqueras.

tracking