SEGRE

Ábalos no descarta un 'superdiumenge' electoral el 26 de maig

Els comicis estatals coincidirien amb els europeus i municipals en una mateixa jornada

El ministre José Luis Ábalos

Ábalos no descarta un 'superdiumenge' electoral el 26 de maigEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre José Luis Ábalos no ha volgut descartar la possibilitat que el proper 26 de maig pugui convertir-se en un "superdiumenge" electoral, en el que a més dels comicis municipals, autonòmics i europeus se celebressin també els generals: "Res no és descartable, per les mateixes raons que no hi ha res segur." Després de subratllar que "no s’ha d’aventurar res", perquè "d’aquí al maig queda molt", Ábalos ha fet broma, en un esmorzar informatiu, que "seria un superdiumenge, sens dubte", si coincidissin el mateix dia les quatre cites electorals.

El ministre i secretari d’organització del PSOE ha argumentat que, en aquests temps en què "la política és tan líquida", ningú no sap el que passarà i ha recordat que, si fa set mesos ell hagués dit que anava a estar al Govern, no l’hagués cregut ningú - "m’haurien preguntat què m’he fumat" -, perquè llavors als socialistes els "condemnaven a la irrellevància". El que sí que ha donat per segur és que el president del Govern, Pedro Sánchez, convocarà les generals "quan cregui que hagi de fer-ho i mai a remolc de la pressió de ningú".

Encara que ha admès que això pot ser considerat una mostra de "prepotència", ha incidit que els "atributs de dissoldre les cambres i convocar eleccions són prou poderosos com per no jugar amb això ni advertir-lo, sinó de manejar-lo en el moment corresponent amb la responsabilitat conseqüent".

En l’esmorzar, organitzat per Europa Press, Ábalos ha assegurat que el Govern "no ha tirat la tovallola" respecte a la presentació dels pressupostos de 2019 i que la prova és que departaments com el seu estan treballant en això: "Volem un pressupost propi i ho intentarem fins el final", ha afirmat. També ha recordat que el PP de Rajoy, amb majoria absoluta, va presentar el seu projecte pressupostari a l’abril, per la qual cosa "si seguim el precedent encara queden cinc mesos", ha assenyalat. Després de recalcar que el Govern del PP "va tardar tot el que va voler en funció dels seus interessos electorals", el ministre ha apuntat que l’Executiu de Pedro Sánchez podria fer el mateix i ha admès que també la qüestió pressupostària "està subjecta a l’oportunitat política".

tracking